Teknoloji

RIM BlackBerry 10 Jam etkinliğine yeni yazılım geliştirme araçlarıyla gelecek

blackberry-bold-9900-inceleme-00004

RIM için önümüzdeki ay yoğun geçecek. Şirket BlackBerry 10 Jam ve BlackBerry World gibi iki etkinlik düzenleyecek. BlackBerry 10 Jam etkinliğinde yazılım geliştiricileri RIM yöneticileriyle tanışma ve BlackBerry 10 Native SDK aracına ilk kez göz gezdirme fırsatı bulacak. Bu arada yazılımcılar aralarında BlackBerry 10 WebWorks SDK, Adobe Air için BlackBerry 10 SDK ve Android uygulamaları için BlackBerry 10 SDK’nın da bulunduğu çeşitli araçlara erişim fırsatı bulacak.

BlackBerry 10 Jam etkinliği ABD’nin Florida eyaletindeki Orlando şehrinde düzenlenecek. RIM bu etkinlikle BlackBerry dünyasının uygulama tarafındaki ilgi çekici ayrıntıları gösterip bu alana olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. Etkinliğin odak noktası tabii ki BlackBerry 10 olacak. Ayrıca her bir deneyim seviyesinde geliştirme araçlarıyla kurulacak etkileşime de odaklanılacak.

RIM son aylarda düşen kârlar ve ayrılan yöneticilerle gündeme geliyor olsa da, BlackBerry platformunun yazılımcıların ilgisini kazanma konusunda yukarı doğru bir grafik izlediğini söyleyebiliriz. BlackBerry App World’e kayıt yaptırmış yazılımcı sayısı 2011’in son çeyreğinde yüzde 68’lik bir artış gösterdi. BlackBerry akıllı telefonları için üretilmiş App World uygulama sayısı da yüzde 21’lik bir artış gösterdi. Ayrıca BBM’e bağlı uygulama sayısında yüzde 89’kuk bir artış görülürken, PlayBook için App World’e kaydı yapılan uygulama sayısı da yüzde 240 yükseldi.

İlgili – eWeek

İLGİLİ HABERLER