Teknoloji

Riffsy uygulaması Mac’ten GIF bulmayı ve paylaşmayı kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

riffsy-gif-mac-280915

GIF uzantısının İngilizce telaffuzu konusunda tartışmalar halen devam etse de, GIF animasyonlarının muhteşemliği konusunda pek çok kişi hemfikir. Mac için hazırlanan Riffsy isimli bir uygulama, GIF bulmayı ve paylaşmayı önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Apple iOS 8 ile birlikte üçüncü taraf geliştiricilere kapılarını açtığında Riffsy, GIF Keyboard adını verdiği bir klavye uygulaması hazırlamıştı. Kullanıcıların doğrudan klavyeleri üzerinden çok sayıda GIF animasyonunu bulmasına ve paylaşmasına imkan veren uygulama, çeşitli mesajlaşma uygulamalarıyla da GIF göndermeyi mümkün kılıyordu.

Riffsy’nin GIF Keyboard iOS uygulaması, yine şirket tarafından geliştirilen ve kullanıcıların GIF animasyon oluşturmasını mümkün kılan Riffsy Creator uygulamasının önünü açtığı geniş kütüphaneden faydalanıyor. GIF’lerin çeşitli etiketlere sahip olması sayesinde kullanıcıların GIF’leri bulması kolaylaşıyor. Riffsy’nin Mac için hazırladığı uygulama da aynı mantık çerçevesinde işliyor.

Riffsy Mac uygulamasının yüklenmesinin ardından araç çubuğunda beliren GIF ikonuna tıklandığında kullanıcıların karşısına popüler GIF’ler ve bir arama çubuğu çıkacak. Böylelikle aranılan GIF animasyonlar hızlıca bulunabilecek.

İLGİLİ HABERLER