Manşetler

Retina ekranlı iPad mini 2 için ekim beklentisi yeniden belirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Önümüzdeki sonbaharda beklenen ikinci nesil iPad mini’de Retina ekranın bulunmayacağına dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Şimdiyse bunun tersini öne süren haberler geliyor. Tayvan’daki tedarik zinciri şirketlerden geldiği iddia edilen yeni bir habere göre iPad mini 2’de Retina ekran bulunması ihtimali yeniden belirdi. Apple’ın böyle ekran taşıyan bir tableti 2014 yerine önümüzdeki ekim ayında çıkaracağı kaydedildi.

ipad-mini-inceleme-00015

İddia Tayvanlı teknoloji haber sitesi Digitimes’dan geldiği için biraz şüpheli yaklaşmakta fayda var. Siteye göre LG Display yeni tablet için Retina ekran panelleri üretiyor ve ekim ayında planlanan çıkış öncesinde iki ila üç milyon arası parçayı teslim etmeyi planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad mini İncelemesi

Ayrıca site, sektördeki kaynaklarının iPad 5’in de iPad mini 2 ile beraber geleceğini iddia ettiğini, LG’nin 2013’ün üçüncü çeyreğinde ayda 2.5 ila 3 milyon arası 9.7 inç, 2048 x 1536 çözünürlüklü Retina ekran paneli üretmeyi hedeflediğini kaydetti. Bu ekranların yarısından biraz fazlasının iPad 5 için kullanılacağı, diğerlerinin de önceki nesil modeller için harcanacağı da vurgulandı.

Digitimes’ın kaynakları beşinci nesil Retina ekranlı iPad’in daha hafif ve ince olacağını söylerken ekranda iki yerine bir ışık tüpünün kullanılacağı bilgisini de tekrarladı.

Görünüşe göre ikinci nesil iPad mini’nin ekran seçimiyle ilgili ileri-geri şeklindeki haberleri daha çok göreceğiz.

İlgili >> Digitimes

İLGİLİ HABERLER