EğlenceTeknoloji

Resident Evil serisinin toplam satışları 100 milyonu geçti

resident evil 3

Capcom, popüler Resident Evil serisinin toplam satışlarının 100 milyonu geçtiğini açıkladı. Serinin ilk oyunu 1996’da oyun severlerle buluşmuştu. Capcom, oyunların satış rakamları konusunda çok fazla detay paylaşmadı. Şirket sadece RE7‘nin 7.5 milyon sattığını belirtmekle yetindi. RE3’ün yeniden yapılan versiyonu ise ilk beş gün içinde 2 milyon kopya  satmıştı.

Capcom’un açıklamasında, Resident Evil’in başarısıyla ilgili bazı faktörlere dikkat çekti. Şirket özellikle yeni oyunlar için “tutarlı” bir takvimin takip edilmesinin önemli bir nokta olduğunun altını çizdi.

Capcom serinin uzun süre boyunca “eylemsiz” kalmamasından dolayı gururlu görünse de, bunun her anlamıyla iyi bir şey olmadığı söylenebilir. Şirketin yaklaşımı, seriye oyuncular ve eleştirmenler tarafından pek beğenilmeyen oyunların eklenmesine yol açmıştı. Yine de, bu politika sayesinde serinin sahneden hiç inmediği ve sürekli olarak konuşulduğu gerçeği değişmiyor.

Bu yaklaşım kısa vadede değişecek gibi görünmüyor. Bu yıl RE3 ve Resistance’ı çıkaran Capcom, 2021’de de Resident Evil: Village’ı PlayStation 5 oyuncularıyla buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER