Eğlence

Netflix’in kurucularından Reed Hastings CEO’luk görevini bıraktı

reed hastings netflix

Çevrimiçi içerik platformlarından bahsederken akla gelen ilk isimlerden biri olan Reed Hastings Netflix CEO’luğunu bıraktı. Aynı zamanda platformun kurucularından biri olan Hastings, 2020’nin temmuz ayından bu yana CEO’luk görevini Ted Sarandos ile birlikte yürütüyordu.

Hastings’in koltuğunu Netflix’in operasyon şefliğini yürüten Greg Peters devraldı. İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenen Hastings, yönetim kurulu ve yeni CEO’lar arasında bir köprü işlevi görecek.

Hastings, yaşanan bu değişimi “uzun süredir beklenen bir geçiş” olarak tanımladı. Sarandos ve Peters’ın son 2,5 yıllık dönemde şirket yönetimindeki etkisinin giderek arttığını söyleyen Hastings, uzun zamandır temeli oluşturulan bir görev devri için doğru zamanın geldiğini dile getirdi. Sarandos Netflix’in orijinal içeriklerini yönetmeye devam edecek. Peters ise şirketin oyun pazarındaki etkinliğini artırmak ve yeni iş birlikleri için çalışacak.

Reed Hastings Netflix CEO’luğunu sıkıntılı bir yılın ardından bıraktı

Reed Hastings Netflix için sıkıntılı geçen 2022’nin ardından CEO’luk görevinden ayrıldı. 10 yıldan uzun bir sürenin ardından şirket ilk defa abone kaybı yaşarken; bu durumdan artan rekabeti, sınırlı büyüme fırsatlarını ve hesap paylaşımını sorunlu tutmuştu. Şirket 2022’nin son çeyreğinde 7.66 milyon yeni müşteri kazanmış ve toplam abone sayısını 230.75 milyona taşımıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER