Teknoloji

Dimensity 8300 işlemcili ilk telefon Redmi K70E için tanıtım çalışmaları başladı

redmi k70e

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi, yeni akıllı telefonu K70E için tanıtım kampanyasına başladı. Akıllı telefon bu ay sona ermeden K70 ve K70 Pro ile birlikte gözler önüne çıkacak. Redmi K70E, MediaTek’in Dimensity 8300 işlemcisinin kullanıldığı ilk telefon olma unvanını taşıyacak.

Redmi tarafından yapılan paylaşımlarda telefonun işlemcisinin ismi Dimensity 8300 Ultra olarak geçiyor. Buradaki “Ultra” ibaresinin neyi temsil ettiği şu an için tam olarak bilinmiyor. Ancak zaman zaman bu tarz isimlerin kapsamlı değişikliklerden ziyade farklı bir marka stratejisini temsil ettiğini belirtmek gerekiyor.

Bu noktada Redmi K70’in de daha önce aynı işlemciyle bir benchmark testinde boy gösterdiğini belirtmek gerekiyor. Redmi yeni akıllı telefonunun AnTuTu’nun testinden 1.526.328 puan aldığı bilgisini paylaşmayı da ihmal etmiyor. Şirket, telefonun bir saat boyunca 25 santigrat derece sıcaklıkta bir “açık dünya oyunu” oynandığında 58.86 fps kare hızını koruduğuna dikkat çekti. Bu da telefonun hedef kitlesinde oyun telefonlarına bütçesi yetmeyenlerin olacağını gösteriyor.

  • redmi k70e

Redmi K70E yapay zekâ furyasından geri kalmayacak

Redmi K70E de 2023’te piyasaya çıkan pek çok telefon gibi üretici yapay zekâ özellikleri barındıracak. Gerçek zamanlı altyazı ve kullanıcı istemleriyle fotoğraf veya metin oluşturabilme gibi özellikler de kullanıcıları bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER