Teknoloji

Redmi 8A’nın tanıtım tarihi belli oldu

redmi 8a

Xiaomi‘nin alt markası Redmi, geçtiğimiz mayıs ayında 7A modelini duyurmuştu. Bu modelin halefinin gelişi de fazla uzun zaman almayacak. Xiaomi’den yapılan açıklamada, Redmi 8A adını taşıyan yeni telefonun 25 Eylül’de Hindistan’da tanıtılacağı belirtildi.

Redmi 8A’ya enerjisini verecek pilin kapasitesi de şimdiden belli oldu. Şirketten verilen bilgiye göre, telefonda 5000 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Redmi 7A ise 4000 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. 8A’nın pil kapasitesi konusunda 7A’ya kıyasla önemli bir aşama kaydettiği rahatlıkla söylenebilir.

Xiaomi’nin Hindistan ofisinin internet sitesinde şimdiden etkinlik için özel bir sayfa oluşturulmuş durumda. Bu sayfada daha hızlı şarj, elde muhteşem bir tutuş hissi sağlayan tasarım ve profesyonele yakın fotoğraflar çekmeyi sağlayan kamera gibi özelliklerin reklamı yapılıyor.

Sayfada Redmi 8A’nın çentikli bir ekrana sahip olacağı doğrulanıyor. Ekranın alt çerçevesinin diğer üç çerçeveye kıyasla daha kalın olduğu da doğrulanan bilgiler arasında bulunuyor.

Redmi 8A TENAA belgelerinde de görüldü

Çin’in resmi telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’ya sunulan belgeler de Redmi 8A’nın tasarımını ve teknik özelliklerini gözler önüne seriyor. Akıllı telefonda 6.2 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Cihazın kalbinde sekiz çekirdekli bir işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 2, 3 veya 4 GB RAM eşlik ediyor. Bellek kapasitesi seçenekleri ise 16, 32 ve 64 GB olarak sıralanıyor.

Akıllı telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera mevcut. Redmi 8A hakkındaki tüm detayları öğrenmek için 25 Eylül’ü beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER