Teknoloji

Redmi 12 5G’nin tanıtım tarihi belli oldu

redmi note 12r redmi 12 5G

Xiaomi çatısı altındaki Redmi, Redmi 12 4G modelini geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Şirket şimdi de telefonun 5G versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Redmi 12 5G, 1 Ağustos’ta resmen gözler önüne çıkacak. Konuyla ilgili açıklama, Redmi’nin Hindistan ofisinden geldi.

Akıllı telefonun özellikleri konusunda henüz detaylı bir paylaşım yapılmış değil. Ancak bazı kilit özellikler şimdiden doğrulandı. 50 megapiksel ana kamera, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama alanı ve 5000 mAh pil telefonun şimdiden açıklanan özellikleri arasında yer alıyor.

Redmi’nin yeni telefonu kristal cam tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacak. Ön kamera ekranın üstündeki deliğe yerleştirilecek. Telefon USB-C girişi üzerinden şarj edilecek. Daha önce ortaya çıkan bir benchmark testi sonucu, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 işlemcinin bulunacağını gözler önüne sermişti.

Redmi 12 5G, Note 12R’nin farklı bir versiyonu olacak

Akıllı telefonun Redmi Note 12R’nin farklı bir versiyonu olması öngörülüyor. Bu noktada Note 12R’nin de Redmi 12 4G’nin Snapdragon 4 Gen 2 işlemcili, 5 megapiksel ön kameralı ve ultra geniş kamerasız versiyonu olduğunu belirtmek gerekiyor. Redmi 12 5G hakkında tanıtımdan önce başka detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER