Teknoloji

Reddit kullanıcı projeleri için 1 milyon dolarlık fon açıkladı

reddit

Reddit kullanıcılarının projelerini ve fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayan Topluluk Fonları programına 1 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Program için başvurular haziran ayında başlayacak ve tüm kullanıcılar başvuruda bulunabilecek.

Topluluk Fonları ile kullanıcılara fikirlerini hayata geçirmeleri için 1000 ila 50 bin dolar arasında değişen destekler verilecek. Desteğin koşulları ise oldukça az. Projenin en az bir Reddit topluluğuna faydasının olması ve başka bir şirketin, ürünün ya da projenin reklamını yapmaması isteniyor.

Bunlar dışında herhangi bir sınırlama söz konusu değil. Reddit’in proje örnekleri arasında çevrimiçi konferanslar, konuşmalar, festivaller, konserler, atölyeler, dergiler ve kısa filmler bulunuyor.

Topluluk Fonları için ilk test geçtiğimiz ekim ayında gerçekleştirilmişti. Şirket toplamda 13 projeye maddi destek vermişti. Bu projeler arasında topluluklar arası reklam panosu yarışması, tarihçiler için dijital bir konferans, maddi açıdan sıkıntıda olan ailelere yılbaşı hediyeleri dağıtmak ve bir çizgi roman yarışması da bulunuyordu.

Reddit tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Topluluk Fonları bizim toplulukları, aitliği ve gücü dünyadaki herkese götürme misyonumuzla örtüşüyor. Ödüllerle toplulukları daha fazlasını yapmaları için güçlendirmenin bunu yapmanın en iyi yollarından biri olduğuna inanıyoruz.”

Reddit projelerin güvenilirlik, uygulanabilirlik ve toplumsal etki gibi kriterler çerçevesinde seçileceğinin de altını çizdi. Süreçle ilgili detayların önümüzdeki haftalarda açıklanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER