Teknoloji

Reddit Keşfet sekmesiyle yeni içerik ve topluluk bulmayı kolaylaştırıyor

reddit keşfet

Reddit Keşfet sekmesini iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Bu yeni sekmede resimler, GIF animasyonları ve videolar aşağıya doğru kaydırılabilir bir ızgara görünümünde gösterilecek. Böylelikle kullanıcıların ilgilerini çekebilecek yeni içerik ve topluluklar bulmaları kolaylaşacak. Yeni sekmenin akıllara Instagram’ın keşif sayfasını ve Pinterest’i getirdiği söylenebilir.

Keşfet sekmesi hem iOS hem de Android uygulamalarında Topluluklar/ Abonelikler sekmesinin yerini alıyor. Sekmeyi sembolize eden pusula ikonu, ekranın alt kısmındaki navigasyon çubuğunda ikinci sırada bulunuyor. Bu değişiklik kullanıcıların abone oldukları topluluklara erişiminin zorlaştığı anlamına gelmiyor.

Kullanıcılar ekranın sol üst köşesindeki avatarlarına dokundukları açılan araç çubuğu üzerinden aboneliklerine hızlı şekilde erişmeye devam edebilecek. Buna ek olarak, ekranı sağa doğru kaydırarak kullanıcılar profillerine ulaşabilecek.

Reddit’in içerik ve topluluk külliyatının çok büyük olduğunu söyleyen şirketin topluluk ve içerikten sorumlu ürün direktörü Jason Costa, platformun geleneksel olarak metin yoğunluğu fazla bir yapıda olduğunu hatırlattı. Bunun platformun multimedya içerik zenginliğini arkada bıraktığını söyleyen Costa, yeni Keşfet sekmesiyle bu içerikleri öne çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

reddit keşfetCosta konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu değişiklik sonucunda insanların daha fazla topluluğu keşfedeceğini ve bu topluluklara katılacağını düşünüyorum. Hem eski hem de yeni Reddit kullanıcılarının burada kendilerine hitap edecek içerikler bulacağına inanıyorum. Testler sırasında, tam da beklediğimiz gibi, her kullanıcı en az bir yeni topluluğa katıldı.”

Reddit Keşfet sekmesini henüz tüm kullanıcılara ulaştırmış değil. Sekmenin dağıtımının zaman içinde tamamlanması bekleniyor. Buna ek olarak; Apollo, Relay ve BaconReader gibi üçüncü taraf uygulamalarda Reddit’in Keşfet sekmesine erişilemeyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER