Teknoloji

Reddit 100’e yakın çalışanıyla yollarını ayırıyor

reddit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeniden yapılanma sürecini giren şirketler arasına Reddit de katılmış gibi görünüyor. Şirketin CEO’su Steve Huffman tarafından çalışanlara gönderilen ve The Wall Street Journal tarafından paylaşılan bir e-postaya göre, 90 çalışanla yollar ayrılacak. Bu sayı hâlihazırda 2000 çalışanı olan şirketin toplam iş gücünün yüzde 5’ine tekabül ediyor.

Buna ek olarak, 2023’e başlarken 300 yeni çalışan işe almayı planlayan şirketin bu sayıyı 100’e indirdiği belirtildi. Sosyal ağ, önümüzdeki dönemde en büyük hedeflerine ulaşmaya odaklanacak gibi görünüyor. Bunlar arasında gelecek yılı maddi açıdan başa baş kapatmak da yer alıyor. Huffman e-postasında şirketin yılın ilk yarını oldukça iyi geçirdiğini, ancak bu momentumu ikinci yarıya ve daha ötesine taşımak için yeniden yapılanma kararı aldığı belirtildi.

Bu şirketin para kazanmak için yaptığı hamlelerden sadece biri. Reddit geçtiğimiz nisan ayında API erişimi için geliştiricilerden para almaya başlayacağını açıklamıştı. Şirket bu kararı, teknolojideki en büyük oyuncular, genellikle API aracılığıyla erişilen internetten alınan veriler kullanılarak eğitilen üretken yapay zekaya geçtiğinde vermişti. O dönemde yapılan açıklamada “Son 18 yıla yayılan en büyük insandan insana çevrimiçi sohbet külliyatından birine sahip bir platform olarak, topluluklarımıza karşı bu içeriğin koruyucusu olma yükümlülüğümüz var” ifadesi kullanılmıştı.

Reddit’in kararı bağımsız geliştiricilerden de etkilendi

Reddit bu yolla büyük şirketlerden para kazanmayı amaçlasa da, bağımsız geliştiriciler de karardan etkilenmişti. Üçüncü taraf uygulamalardan Apollo’nun tek geliştiricisi olan Christian Selig, uygulamasını olduğu gibi çalışır durumda tutmanın kendisine yılda 20 milyon dolara mal olacağını söyledi. Narwhal ve Reddit is Fun gibi diğer üçüncü taraf uygulamaları, kullanıcıları şirketin API’si için ödeme yapamayacakları ve muhtemelen kapanacakları konusunda uyardı. Çeşitli konulardaki düzinelerce subreddit topluluğu, bir protesto eylemi olarak 12 Haziran’dan itibaren karanlığa gömülmeyi planlıyor. Bazıları 48 saat hareketsiz kalmayı planlarken, diğerleri şirket sorunu çözene kadar kalıcı olarak karanlıkta kalmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER