Teknoloji

Reddit halka arz için başvuru yaptı

reddit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Reddit, halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunduğunu açıkladı. Halka arz edilecek hisse sayısı ve hisseler için belirlenen fiyat aralığı konusunda henüz bilgi verilmedi. Açıklamada mevzuat nedeniyle şu an için daha fazla detay paylaşılamayacağı da belirtildi.

Reddit’in halka arza hazırlandığına dair söylentiler bir süredir gündemdeydi. Şirket, ağustos ayında yatırım turunda 700 milyon dolar kaynak topladığını ve 10 milyar doların üstünde bir piyasa değerlemesine ulaştığını açıklamıştı.

Aynı açıklamada, Reddit’in 2021’in ikinci çeyreğindeki reklam gelirinin 100 milyon dolar olduğu belirtilmişti. Söz konusu meblağ, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 200’lük bir artış anlamına geliyor. Reddit’ten daha önce yapılan açıklamada, 2021’in sonu itibarıyla çalışan sayısının ikiye katlanmasının planlandığı da belirtilmişti. Bu plan çerçevesinde şirketin çalışan sayısının yaklaşık 1400’ü bulması bekleniyor.

2005’te kurulan Reddit, ağustos ayının verilerine göre 52 milyon günlük kullanıcıya sahip. Platformdaki aktif “sub-reddit” sayısı ise hâlihazırda 100 binin üstünde. Şirketin CEO’su Steve Huffman, The New York Times’a yaptığı açıklamada halka arz planından bahsetmiş, ancak kesin bir tarih vermemişti. Huffman, tüm iyi şirketlerin yapabildiklerinde halka açılmaları gerektiğini de dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER