Teknoloji

Reddit’in geçici CEO’su Ellen Pao’nun yerine şirketin kurucularından Steve Huffman geldi

ellen-pao-reddit-110715

Geçtiğimiz yıl geçici olarak Reddit’in dümenine geçen CEO Ellen Pao, görevinden ayrıldı. Reddit yönetim kurulu üyesi Sam Altman’ın imzasıyla yayınlanan açıklamada Ellen Pao’nun karşılıklı anlaşmayla istifayı kabul ettiği belirtildi. Pao’dan boşalan CEO koltuğuna ise Reddit kurucularından, ilk CEO Steve Huffman oturdu. Hoffman, Reddit’i geçtiğimiz yıl icra kurulu başkanı olarak şirkete geri dönen Alexis Ohanian ile birlikte kurmuştu. Altman’ın açıklamasına göre, Ohanian ”Kurucu” sıfatıyla Steve Huffman ile birlikte çalışacak.

Pao’nun geçtiğimiz hafta içinde yayınladığı özür açıklamasında verdiği sözlerin arkasında olduklarını belirten Altman, daha iyi moderasyon araçları ve Reddit moderatörleriyle daha iyi iletişim vaadinde bulundu. Reddit kullanıcılarının içerik politikası konusunda açıklığı hakettiklerini ifade eden Reddit yönetim kurulu üyesi, moderatörlerin Reddit’in en açık ve dürüst konuşmaların gerçekleştirilmesine izin veren yapısını korumak adına talimatlar oluşturabileceklerini dile getirdi. Altman’ın bu sözleriyle geçtiğimiz ay beş Reddit başlığının kapatılmasına neden olan tacizle mücadele politikasına bir gönderme yaptığını görmek ise pek zor değil.

Reddit’in ”Bırakınız yapsınlar” şeklinde açıklanabilecek içerik yönetim anlayışına ters olarak nitelenen bu karar, bazı kullanıcıların tepkisini çekmişti. Bu öfkenin önemli bir kısmı Ellen Pao’ya yönelmiş, Pao ırkçı ve kadın düşmanı saldırılara maruz kalmıştı. Altman açıklamasında bu yorumların mide bulandırıcı olduğunu vurgulamayı da ihmal etmedi.

Pao geçtiğimiz hafta Ask Me Anything koordinatörü Victoria Taylor’ın işten çıkarılmasının ardından bir kez daha Reddit kullanıcılarından yoğun tepki görmüş, platformun pek çok bölümü moderatörler tarafından kapatılmıştı. Pao’nun istifası için başlatılan imza kampanyası da kısa sürede büyük ilgi görmüştü. Ellen Pao da The New York Times’a yaptığı açıklamada, yaşananlarda yönetim ile kendisi arasındaki anlaşmazlıkların da etkili olduğunu belirtmişti.

Huffman’ın aksine, Pao göreve geldiği günden bu yana ”geçici CEO” etiketini taşımıştı. 2013’te Reddit’e katılan Ellen Pao, Yishan Wong’un ayrılığının ardından geçici olarak CEO’luğa atanmıştı. Pao, 2015’in sonuna kadar Reddit yönetim kuruluna danışmanlık yapmaya devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER