EğlenceTeknoloji

Red Dead Online bağımsız bir oyuna dönüşüyor

red dead online
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rockstar Games, Red Dead Redemption 2’nin çok oyunculu bölümünü ayrı bir oyun olarak sunmaya hazırlanıyor. Red Dead Online 1 Aralık’tan itibaren PlayStation Store, Microsoft Store, Rockstar Games Launcher, Epic Games Store ve Steam’de bağımsız bir oyun şeklinde oyuncuların karşısına çıkacak.

Rockstar Games, Red Dead Online’ı ücretsiz hâle getirmeden mümkün olduğunca fazla oyuncuya ulaştırmak amacıyla böyle bir hamle yapmış gibi görünüyor. 21 Şubat’a kadar bu platformların hepsinde oyunu 5 dolar karşılığında satın almak mümkün alacak. Bu tarihin ardından oyunun standart fiyatı 20 dolar olacak. Red Dead Redemption 2’nin tek kişilik hikayesinin kilidini ekstra bir ücret karşılığında açma imkanı da oyunculara sunulacak.

Oyunu oynamak isteyenlerin cihazlarında oldukça fazla miktarda boş depolama alanı bulunması gerekiyor. Oyun, 123 GB disk alanına ihtiyaç duyuyor. Red Dead Online’ı Xbox Series X/S ve PlayStation 5’te oynamak, eskiyle uyumluluk sayesinde mümkün olacak. Ancak bunun için Xbox Live Gold veya PlayStation Plus aboneliğinin gerektiğini belirtmekte de fayda var.

Red Dead Online, bağımsız bir oyuna dönüşen tek Rockstar Games ürünü olmayacak. Şirket GTA Online’ın da 2021 itibarıyla bağımsız bir oyun olarak sunulacağını açıklamıştı. PlayStation 5 sahipleri bu oyuna ilk üç ay boyunca ücretsiz olarak erişebilecek.

İLGİLİ HABERLER