Teknoloji

RealPlayer Cloud bulut tabanlı video depolama servisi ABD ve Kanada dışına açılıyor

RealNetworks bugün yaptığı açıklamayla RealPlayer Cloud servisinin dünya çapında faaliyete geçtiğini duyurdu. Başlangıç aşamasında ABD ve Kanada’da faaliyete geçmiş olan bu servis 500 bin kullanıcı rakamına erişmişti.

realplayer-cloud-240214

Kendisini “Videolar için Dropbox” olarak tanımlayan RealPlayer Cloud kişisel ve DRM korumasına sahip olmayan videolar için çevrim içi multimedya dosyası depolama alanı olarak hizmet veriyor. RealPlayer Cloud’ın erişilebilirlik açısından bir hayli gelişmiş durumda olması da dikkat çekiyor. Servisin iPhone, iPad, Android, Windows 8 Modern Kullanıcı Arayüzü, Windows ve Chromecast uygulamaları da bulunuyor.

Küresel lansmanla birlikte RealPlayer Cloud’ın arkadaş tavsiye özelliği de kullanıma açıldı. Bunun kapsamında RealPlayer Cloud hesabı açan her bir arkadaşınız için 1 GB’lık ek depolama alanı veriliyor. SMS mesaj gönderme özelliği sayesinde de iOS ve Android uygulama kullanıcıları yazılı mesaj aracılığıyla video paylaşımı gerçekleştirebiliyor.

Ortalıkta fotoğrafların eşzamanlanmasını sağlaayn birçok uygulama ve servis bulunuyor. RealPlayer ise kodlama ve hızlı depolama gibi işlevlerle kullanıcıları video depolama noktasında çekmeyi hedefliyor.

RealPlayer Cloud kullanıcılara 2 gigabaytlık bulut depolama alanını ücretsiz olaraks unuyor. Daha fazla alan isteyen kullanıcılar içinde aylık 4.99 dolarlık ödemeler karşılığında ek alan sunuluyor. ABD ve Kanada sınırlarının dışına çıkan uygulama İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanyolca’nın konuşulduğu ülkelerde faaliyete geçti. İtalyanca, Japonca, Korece ve Portekizce dillerindeki versiyonlar da çok yakında gelecek.

İlgili >> RealPlayer Cloud

İLGİLİ HABERLER