Teknoloji

Realme Watch S akıllı saat resmiyet kazandı

realme watch s

Realme geçtiğimiz mayıs ayında tanıttığı ilk akıllı saati Realme Watch’un takipçisini gözler önüne çıkardı. Realme Watch S adını taşıyan yeni saat, 1.3 inç büyüklüğünde 360 x 360 piksel çözünürlüklü yuvarlak bir ekrana sahip. Bu ekranın parlaklığı ortamdaki ışık seviyesine göre otomatik olarak ayarlanabiliyor.

Bu ekranı Corning Gorilla Glass cam koruyor. Realme bu konuda detay vermese de, şirketin ilk akıllı saatinde olduğu gibi Gorilla Glass 3’ü tercih etmiş olması muhtemel görünüyor.

Akıllı saatte kullanıcılara 12 adet farklı saat arayüzü sunuluyor. Realme’nin verdiği bilgiye göre, saatin kullanıcıları 100’den fazla saat yüzü içinden seçim yapabilecek. Ancak bunlar için birkaç ay daha beklemek gerekecek.

Realme Watch S’in yuvarlak kasasında ana materyal olarak alüminyum tercih edilmiş. Burada saatin kenarında iki fiziksel tuş bulunuyor. Likit silikon kayış içinse siyah, yeşil, mavi ve turuncu olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuluyor. Saatin kutusundan siyah bir kayışla çıkması ve diğer renk seçeneklerinin ayrıca satılması bekleniyor.

Realme Watch S’te de kalp atış hızı sensörü ve kandaki oksijen seviyesini ölçen sensör bulunuyor. Saatte 16 farklı spor modu kullanıcıları bekliyor. Egzersiz bisikleti ve kürek makinesiyle yapılan antrenmanlar da Realme Watch S’le takip edilebilecek.

Uyku izleme, arama reddi, akılı bildirim, müzik ve kamera kontrolü gibi özellikler de saatte mevcut. Realme Watch S 1.5 metreye kadar suya dayanıklı olsa da, Realme saatin yüzerken veya banyoda kullanılmasını tavsiye ediyor.

Akıllı saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi 390 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil, 15 günlük bir kullanım süresi vadediyor.

Realme Watch S, ilk olarak 14 Kasım’da Pakistan’da satışa sunulacak. Akıllı saatin diğer ülkelerde ne zaman piyasaya çıkacağı henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER