Teknoloji

Realme ve Oppo ilişkisinde önemli değişiklik sinyali

realme türkiye

Realme, yakında faaliyetlerine çatı şirketi Oppo‘dan tamamen bağımsız şekilde devam edebilir. Realme’nin hâlihazırda kendisine ait Ar-Ge ve pazarlama departmanları bulunsa da, şirket hâlâ Oppo’yla kaynak paylaşımı yapmaya devam ediyor.

Bu önemli açıklamayı, Realme’nin Tayvan ofisinin ticari işler şefi Chung Hsiang-wei yaptı. Chung, uzun vadede Realme’nin kendi ürün ekosistemini ve üretim hatlarını oluşturmasının planlandığını belirtti.

Bu ayrılığın gerçekleşmesi, Realme’nin akıllı telefon pazarında göstereceği performansa bağlı gibi görünüyor. Hâlihazırda küresel akıllı telefon sevkiyatlarında yedinci sırada olduğu belirtilen ve hızlı şekilde büyüyen Realme’nin bu çizgisini koruması, işaret edilen değişimin gerçekleşmesi için yeterli olabilir.

Chung’a göre, Realme’nin Oppo ile doğrudan rekabet içinde olması gibi bir durum da söz konusu değil. Reno serisiyle Oppo’nun üst segment pazarına yöneldiğini belirten Chung, Realme’nin ise daha teknoloji veya moda odaklı telefonlar üstüne yoğunlaştığını dile getirdi.

Realme giyilebilir ürün pazarına da girecek

Realme’nin gelecekteki ürün yol haritası konusunda da bilgi veren Chung, şirketin giyilebilir ürün pazarına da gireceğini belirtti. Realme’nin ilk tamamen kablosuz kulaklığı da 2019 bitmeden tanıtılacak. Şirketin üzerinde çalıştığı iki 5G uyumlu telefondan ilkinin de önümüzdeki iki hafta içinde tanıtılması planlanıyor.

Chung’ın açıklamalarında dikkat çeken son nokta ise paylaştığı bir istatistik oldu. Bu istatistiğe göre, Oppo’nun kullanıcılarının yüzde 60’ını kadınlar oluşturuyor. Realme’de ise tam aksine yüzde 60’lık kullanıcı tabanıyla erkekler öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER