Teknoloji

Realme Q5 serisi için ilk paylaşım hızlı şarjın ipucunu veriyor

realme q5 pro

Realme Q2 serisi çıkışından yedi ay sonra 1 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Şirket aynı dönemde Q3 serisini duyurmuştu. Q3 serisi de 1 yıl içinde 2 milyon satışı görmeyi başardı. Realme şimdi de Q5 serisini gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor.

Bu noktada pek çok Çinli telefon üreticisinin batıl bir inanç nedeniyle telefonlarında “4” rakamına yer vermediğini hatırlatmak gerekiyor. Q5’le ilgili olarak Realme’nin pazarlama şefi Xu Qi Chase tarafından yapılan paylaşımda, Q3 serisinin satış başarısının altına sıkıştırılan bilgilerde Q5 serisinde kullanıcıları hızlı şarj konusunda yeni sürprizlerin beklediği ifade edildi.

Paylaşılan görselde 30W ve 65W ibarelerinin yanında bir soru işareti görülüyor. Bu soru işaretinin yerini 80W’ın doldurması sürpriz olmayacaktır. Q5 Pro’da 80W şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pilin bulunacağı söyleniyor.

Realme Q5 Pro’nun GT Neo 3’ün daha uygun fiyatlı versiyonu olarak konumlandırılabileceği belirtiliyor. 6.62 inç 1080p AMOLED ekranın yenileme hızının 120 Hz olacağı ve ekranın HDR10+ desteğine sahip olacağı söyleniyor.

Qualcomm Snapdragon 870 işlemci, 8 veya 12 GB LPDDR5 RAM ve 128 veya 256 GB UFS 3.1 depolama alanı da telefonun olası özellikleri arasında sayılıyor.

Telefonla ilgili bilinenler bununla sınırlı kalmıyor. 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 16 megapiksel ön kamera da telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Parmak izi tarayıcısının da ekranın içine yerleştirileceği belirtiliyor. Yüksek Çözünürlüklü Ses sertifikası ve Dolby Atmos destekli stereo hoparlörler de telefonun ses özellikleri arasında sayılıyor.

Bu özelliklerin yüzde 100 oranında doğru olmayabileceğini belirtmek gerekiyor. Q5 Pro’nun GT Neo 2’nin daha hızlı şarj desteğine sahip versiyonu olarak tanımlanabileceği de söylenebilir.

Realme Q5 Pro’nun popüler moda markası Vans ile iş birliğiyle hazırlanan özel versiyonuna ait tanıtım görsellerinden biri de sızdı. Bu özel versiyonda telefonun arka paneli Vans’in ikonik damalı tasarımıyla görülüyor. Ancak bu görselin Photoshop’taki bir ekran görüntüsünden alınması, tasarımın değişebileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER