Teknoloji

Realme’nin yeni telefonu Note 50 resmi kayıtlarda boy göstermeye başladı

realme türkiye realme gt 2 pro

Realme akıllı telefon portföyüne yeni bir cihaz daha eklemeye hazırlanıyor. Tayland’ın resmi sertifika kurulu NBTC’nin kayıtlarına giren RMX3834 model numaralı telefonun Realme Note 50 adıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Sertifika, akıllı telefonda 5G desteğinin olmadığını ve desteğin 4G ile sınırlı kaldığını gösteriyor.

TUV Rheinland’daki ürün kaydı ise telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4980 mAh kapasiteli pilin vereceğini gözler önüne seriyor. Ancak aynı sertifika, telefonun kutusundan sadece 10W kapasiteli bir şarj adaptörünün çıkabileceğini de gösteriyor. Şarj adaptörünün yavaşlığının can sıkıcı bir bilgi olduğu söylenebilir.

Söz konusu sertifikalar telefonun özelliklerine sınırlı bir bakış atmayı sağlıyor. Ancak sektörel kaynakların verdiği bilgiye göre, Note 50’de 6.67 inç büyüklüğünde bir LCD ekran kullanıcıları karşılayacak. HD+ çözünürlüklü bu ekranı üstündeki damla şeklindeki çentik ise 5 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapacak. Akıllı telefonda 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 0.8 megapiksel çözünürlüklü sensör eşlik edecek.

realme note 50

Realme Note 50 Unisoc işlemciyle gelecek

Realme’nin yeni telefonunun Unisoc markalı bir işlemciyle gelmesi bekleniyor. Bu işlemciyi 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanının tamamlayacağı söyleniyor. Yazılım tarafında ise Realme UI’ın daha sade bir versiyonu olan Realme T UI’ın tercih edileceği belirtiliyor.

Realme Note 50’nin Hindistan fiyatının 7000 rupi (2497 TL) ila 8000 rupi (2854 TL) olması bekleniyor. Note 50 hakkında pek fazla detay bilinmese de, sertifikalar resmi duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER