Teknoloji

Realme GT Neo 5 240W kablolu hızlı şarj desteğiyle gelecek

realme gt neo 5

Kablosuz şarj teknolojisindeki hız yarışı, Çinli yetkililerin maksimum 50W sınırı koymasıyla sona ermişti. Kablolu şarj tarafında ise böyle bir sınırlama söz konusu değil. Realme GT Neo 5, bu sınırsızlığın etkisinin görüldüğü en yeni telefonlardan biri olabilir.

Konuyla ilgili iddiayı ünlü duyumcu Digital Chat Station paylaştı. GT Neo 5’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4600 mAh kapasiteli pilin vereceği ve bu pilin 240W kablolu şarj hızı desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Bu sistemin Oppo’nun geçtiğimiz şubat ayında demosunu yaptığı şarj teknolojisinin farklı bir versiyonu olduğu düşünülüyor. Burada Realme’nin Oppo ile aynı çatı altında bir şirket olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Realme GT Neo 5’in 5000 mAh pille gelen 150W şarj hızı destekli ikinci bir versiyonunun da çıkması bekleniyor. Oppo’nun demosunda 4500 mAh kapasiteli bir pilin 240W şarj hızıyla 9 dakika içinde tamamen doldurulabildiği görülmüştü. GT Neo 5’in 4600 mAh bir pille geleceği söylense de, bu sürenin fazla artması beklenmiyor.

Realme GT Neo 5 2023’ün ilk çeyreğinde tanıtılacak

Oppo’nun 150W şarj teknolojisinde 1600 şarj döngüsünün sonunda pil kapasitesi orijinal kapasitenin yüzde 80’ine geriliyor. Realme ise kendi telefonlarında bu gerilemenin sınırını 1000 şarj döngüsüne çekiyor.

Realme GT Neo 5’in 2023’ün ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor. Bu tarihe kadar telefonun özellikleri konusunda yeni detaylarla karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER