Teknoloji

Realme GT 5G’nin tanıtım tarihi belli oldu

realme gt 5g

Realme’nin Qualcomm Snapdragon 888 işlemci taşıyan yeni telefonu uzun süredir konuşuluyor. Şimdiye kadar Race kod adıyla anılan telefonun ismi ve tanıtım tarihi sonunda belli oldu. Realme GT 5G adını taşıyan cihaz, 4 Mart’ta Çin’de düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak.

Realme, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemcinin bulunacağını da doğruladı. Ancak şirket bunun dışında başka bir detay vermedi. Ancak daha önceki sızıntılar, akıllı telefonun bazı özelliklerini göstermişti.

Snapdragon 888 işlemciye 12 GB RAM eşlik edecek. Telefonun dahili depolama alanı kapasitesi ise 256 GB olacak. Akıllı telefon kutusundan Android 11 işletim sistemi ve Realme UI 2.0 kullanıcı arayüzüyle çıkacak.

GT 5G, kısa süre önce Çin’in sertifika kurulu TENAA’nın veri tabanında da görüldü. Buradaki fotoğraflar kamera delikli ekranı ve üçlü arka kamera sistemini doğruluyor. Sistem 64 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 13 megapiksel telefoto kameradan oluşuyor.

Ancak sızıntılar da akıllı telefon için farklı bir tasarımı göstermişti. Birinde cam arka panel, diğerinde ise suni deri dokulu bir arka panel görülmüştü. Ünlü duyumcu Digital Chat Station ise GT 5G’nin düz deri ve cam versiyonlarının çıkacağını belirtti. Dolayısıyla Realme’nin yeni telefonunda kullanıcılara farklı seçeneklerin sunulma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

Realme GT 5G’nin detayları henüz paylaşılmış değil. Ancak akıllı telefonda 125W Ultra Dart hızlı şarj teknolojisinin ve 120 Hz ekranın bulunması bekleniyor. Realme GT 5G ile ilgili bilgilerin tanıtım tarihi yaklaştıkça netleşmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER