Teknoloji

Realme dünyanın ilk SLED 4K TV’sini duyurdu

realme

Realme, hafta sonunda dünyanın ilk SLED 4K akıllı TV’si olduğunu belirttiği yeni televizyonunu gözler önüne çıkardı. Söz konusu teknoloji ilk kez sergilenirken, Realme’nin yeni televizyonu aslında tam anlamıyla resmiyet kazanmadı. Şirket ilk etapta elindeki teknolojinin potansiyelini sergilemeye odaklandı.

SLED teknolojisi Quantum Dot tabanlı ekranlara (QLED) karşı müthiş bir alternatif olarak değerlendiriliyor. SLED panellerde LCD panellerdekinden daha farklı bir beyaz arka ışıktan yararlanılıyor. Kırmızı, yeşil ve mavi LED’leri kullanan arka ışık, bir üçleme oluşturuyor. Sistemde polarizörler ve likit kristal bir katman da bulunuyor.

Şirket, SLED teknolojisinin gösterimini 55 inçlik bir akıllı televizyonla yaptı. Bu televizyonun NTSC renk spektrumunun yüzde 108’lik kısmını kapsadığına dikkat çekildi. TÜV Rheinland sertifikalı panelin kontrollü bir mavi ışığa sahip olduğu da belirtildi.

Realme SLED teknolojisinin mavi ışık sorununa karşı QLED’e kıyasla daha efektif sonuçlar vereceğine inanıyor. Şirket bu yeni teknolojiyle Hindistan pazarında QLED TV seçenekleriyle boy gösteren Samsung ve OnePlus’a meydan okuyor. Bu yeni teknolojinin pazarda nasıl karşılanacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER