Manşetler

Video: Realme 7 Pro Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

realme 7 pro kutu açılımı kutu içeriği ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, bu yılın başında çıkardığı 6 serisi modellerin ardından yılın ikinci yarısında da 7 serisi ürünleriyle epey hızlı gidiyor. Eylül ayının başında duyurusu gerçekleştirilen Realme 7 Pro modeli ülkemizde satışa çıkıyor. Elimize ulaşan gümüş renkli modelin kutu açılımı videosu burada. Videoda Realme 7 Pro kutu içeriği, ilk kurulum ve kullanıcı arayüzünde gezinti de bulunuyor. Ayrıca ön inceleme niteliğindeki ilk izlenimlerimizi de bu yazıda paylaşıyoruz.

Bu Android telefon da diğer Realme telefonları gibi sarı renkli hoş bir kutuda geliyor. Kapağı kaldırdığımızda öncelikle üzerinde “Realme ailesine hoş geldiniz” anlamında İngilizce yazılmış bir mesajın olduğu zarfı görüyoruz. Bu zarfın içinde bir adet siyah renkli şeffaf kılıf, hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi bulunuyor. Daha sonra telefonun kendisini görüyoruz. Daha da ilerlediğimizde 65W Super Dart hızlı şarj teknolojisini destekleyen adaptörü ve bir ucu A, diğer ucu C tipinde USB kablosunu görüyoruz. Kutuda kulaklık yok. Ancak alt kenarda 3.5mm kulaklık jakı bulunduğu için istediğiniz kulaklığı kullanma konusunda seçenekleriniz epey geniş görünüyor.

realme 7 pro kutu açılımı kutu içeriği ön inceleme

Realme 7 Pro da cam ve plastik birleşimi bir yapıda geliyor. Ekranın üstüne koruyucu film en baştan yerleştirilmiş. Daha düşük fiyatlı Realme telefonlarının aksine, “Pro” modelin havasını yansıtacak biçimde biraz daha estetik bir tasarımın ve detayların bulunduğunu görüyoruz. Örneğin arka yüz daha parlak ve pürüzsüz biçimde, kenarlara doğru kavis yapan bu yüzey tutuşu kolaylaştırıyor. Ön tarafta ekran da büyük bir alan kaplıyor. Sadece alt kenarda diğerlerine göre daha geniş bir çerçeve alanı mevcut. Yine de, 6.4 inçlik bir telefon için boyutlar gayet makul. 182 gr. ağırlığıyla da ortalamalarda geziniyor. Elinize alıp kullanmaya başladığınızda çok da zorluk çekmeyeceğinizi anlıyorsunuz.

Android’in klasik kurulum adımları yaklaşık 5 dakikada geçiliyor. Kurulum sırasında yüz ekleme veya parmak izi ekleme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Realme 6 Pro modelinin aksine bu telefonda Super AMOLED ekran var. Bunun bir getirisi de ekran içi parmak izi okuyucu oluyor. Parmak izi eklemesini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ekran kilidini de 1-2 saniyede açabilirsiniz, ancak bunu yaparken ekrana biraz basınç uygulamalısınız.

Telefonda Android 10 ve bunun üstünde Realme UI kullanıcı arayüzü geliyor. Daha önce deneyimlediğimiz Oppo ve Realme telefonlarındaki benzer kurulum bitimi öncesi adım burada da var. Kullanıcı arayüzündeki uygulama ikonlarının görünümünü özelleştirme imkanına sahipsiniz. Realme UI, Oppo’nun ColorOS’ine göre saf Android’e biraz daha yakın bir havaya sahip. Daha sade duruyor. Yine de, ana ekranın en solundaki bölüm Akıllı Asistan adlı bölüme ayrılmış. Bunun dışında çeşitli Google uygulamaları yüklü olarak geliyor. Buna ek olarak birtakım kullanışlı araçlar da var. Kısacası düzgün bir Android telefon deneyimi Realme 7 Pro kullanıcılarını bekliyor.

Tıpkı 6 Pro modelinde olduğu gibi 7 Pro modelinde de Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. Elimizdeki modelde 8 GB BRAM ve 128 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası da mevcut. İlk izlenimlerimize göre telefon yeteri kadar akıcı görünüyor, ne var ki performans hakkında daha iyi bir tablo için detaylı incelememizi beklemeniz gerekiyor.

Kamera sistemine baktığımızda ise Realme 6 Pro modeline göre biraz daha düşük seviyede bir grubun bulunduğunu görüyoruz. Aslında ana kamera özellikleri aşağı yukarı benzer. 64 megapiksel ana kamera yine mevcut. Ultra geniş açılı 8 megapiksel sensörün de korunduğunu söyleyebiliriz. Ancak 6 Pro’daki telefoto lens kaldırılmış, bunun yerine 2 megapiksel derinlik sensörü eklenmiş. 2 megapiksel makro lens yine korunuyor. Yine 4K video kaydının bulunduğunu görüyoruz. Öndeki kameranın çözünürlüğü artırılmış, 32 megapiksele çıkarılmış. Çözünürlük artırımı 8 megapiksel ultra geniş açılı kameranın kaldırılmasıyla sonuçlanmış. Telefonu kurduktan sonra çektiğimiz birkaç fotoğrafa baktığımızda kameranın fena sonuçlar çıkarmadığını görüyoruz. Işık koşulları yeterli olduğunda ortaya çıkan fotoğraflar yeteri kadar parlak. Düşük ışıkta ise gürültü ve bulanıklığın etkisi biraz daha hızlı ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Yapay zekâ tabanlı sahne modları ise renkleri biraz daha canlı hâle getiriyor. Bu durum bazı çekimlerde sonuçların daha da memnun edici hâle gelmesini sağlıyor. Yine de, daha fazla fotoğraf ve video çekmeye devam edip kamera konusundaki izlenimlerimizi de incelemeye saklayalım. Buna rağmen çektiğimiz birkaç fotoğrafı aşağıya ekliyoruz.

Çok yakında detaylı bir Realme 7 Pro incelemesi yayında olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER