Teknoloji

Realme 6i’nin özellikleri tanıtım öncesi doğrulanmaya devam ediyor

realme 6i

Realme 6i, 17 Mart itibarıyla resmen gözler önüne çıkacak. Ancak Realme 6 serisinin en yeni üyesinin bazı teknik özellikleri ise şimdiden şirket tarafından doğrulanmış durumda. Realme 6i’de Helio G80 işlemci, 48 megapiksel ana kamera sensörü ve 18W hızlı şarj özelliğinin bulunacağı daha önce biliniyordu.

Realme şimdi de akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin vereceğini açıkladı. 18W hızlı şarj desteğine sahip bu pili doldurmak içinse telefonun alt kenarındaki USB-C girişi kullanılacak.

Realme 6i’de 16 megapiksel çözünürlüklü bir ön kameranın bulunacağı da doğrulanan bilgiler arasında yer alıyor. Realme 6 ve 6 Pro’da ön kamera, ekranın sol üst köşesindeki deliklere yerleştirilmişti. Realme 6i’de ise ekranın üst kısmındaki damla çentik ön kameraya ev sahipliği yapacak.

Realme 6i, parmak izi tarayıcısının konumu itibarıyla da Realme 6 ve 6 Pro’dan ayrılacak gibi görünüyor. Realme 6 serisinin ilk üyelerinde parmak izi tarayıcısı telefonun kenarında bulunuyordu. Realme 6i’ye ait görsellerde ise parmak izi tarayıcısının kenarda olduğuna dair bir işaret fark edilmiyor. Bu nedenle Realme 6i’nin parmak izi tarayıcısının arka panele yerleştirilmiş olması muhtemel görünüyor. Yine de, akıllı telefona dair tüm detayları görmek için 17 Mart’taki tanıtım etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER