Teknoloji

Oppo Realme 3 ile giriş seviyesinde çıtayı yükseltiyor

realme 3

Oppo geçtiğimiz yıl Hindistan pazarındaki etkinliğini artırmak için uygun fiyatlı Realme markasını duyurmuştu. Şirket böylelikle kendisi gibi Çin çıkışlı olan Xiaomi’nin Redmi’de uyguladığı stratejiyi izlemişti. Söz konusu strateji, Oppo adına iyi sonuç vermiş gibi görünüyor. Hem rakamlar hem de yeni akıllı telefon Realme 3, bu izlenimi destekliyor.

Araştırma şirketi Counterpoint Research‘e ait verilere göre, Realme Hindistan’ın Divali bayramı döneminde en çok satan üçüncü akıllı telefon markası oldu. IDC‘nin verilerinde ise Realme’nin dördüncü çeyrekte Hindistan akıllı telefon pazarında dördüncülüğe yerleştiği görülüyor. Oppo, Realme’nin bir basamak altında beşinci sırada bulunuyor.

Realme, 2019’a da Realme 3’le merhaba diyor. Akıllı telefon gelişmiş özellikleri uygun bir fiyat etiketi karşılığında sunmasıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Realme 1’de bulunmayan parmak izi tarayıcısı, Realme 3’te arka panelde yerini alıyor. Realme 3’ün ilk bakışta üst sınıf bir telefon gibi göründüğünü belirtmek gerekiyor.

Su damlası şeklinde çentiğe sahip 6.22 inç büyüklüğündeki LCD ekran, Realme 3’ün üst sınıf görüntüsündeki en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Ekranın alt kısmındaki çerçeve biraz daha kalın olsa da, bunun giriş segmentini hedefleyen bir telefon için büyük bir sıkıntı olmadığı söylenebilir. Söz konusu ekran, 720p çözünürlüğe sahip.

Akıllı telefonun hafif kavisli arka panelinde yuvarlak parmak izi tarayıcısının yanı sıra sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilen kamera modülü bulunuyor. Bu modülde 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü kamera eşlik ediyor. Realme kameranın “Nightscape” adını taşıyan yapay zekâ destekli çekim modunun varlığına özellikle dikkat çekiyor.

Realme 3, MediaTek Helio P70 yonga setine sahip. Akıllı telefonun Hindistan dışında satılacak versiyonlarında ise P60 bulunacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4230 mAh kapasiteli büyük pili sağlıyor. Ön tarafta ise 13 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. 32 veya 64 GB dahili depolama alanı sunan telefonda bellek seçenekleri ise 4 GB’ye kadar uzanıyor. Android 9 Pie işletim sistemini ise Oppo’nun ColorOS 6.0 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Realme 3 Hindistan dışında satışa sunulacak mı?

Realme 3 için öncelikli hedef Hindistan olsa da, akıllı telefon başka ülkelerde de satılacak. Ancak bu ülkelerin hangileri olacağı ve çıkış takvimi henüz bilinmiyor. Akıllı telefonun 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu, Hindistan’da kısa süre içinde 8999 rupi (685 TL) karşılığında satışa sunulacak. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı isteyenler ise 10999 rupi (837 TL) karşılığında telefona sahip olabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER