Teknoloji

Raspberry Pi Zero W kablosuz bağlantı destekleriyle geliyor

raspberry pi zero w
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

raspberry pi zero wRaspberry Pi’nin yeni versiyonu Raspberry Pi Zero W, Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantı yetenekleriyle geliyor. Üstelik sadece 10 dolarlık yurt dışı fiyatıyla sunuluyor.

Pi Zero W, Kasım 2015’te çıkmış olan ve 5 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip Pi Zero modelinin güncellenmiş bir versiyonu niteliğini taşıyor. Raspberry Pi’yi bilmeyenler için kısaca tanıtacak olursak, bu küçük, tek parça devre kartından oluşan bilgisayarlar Raspberry Pi Vakfı tarafından geliştiriliyor. Pi Zero W da bu Pi serisinin en yeni üyesi oluyor.

Amiral gemisi Pi modelinden daha küçük ve ucuz olan bu yeni kablosuz model, orijinal Zero modeline de çok benziyor. Ancak fiyatı onun iki katı, ayrıca 802.11b/g/n Wi-Fi 2.4 GHz ve Bluetooth 4.0 desteklerini bünyesinde barındırıyor. Bunun dışında Pi Zero W’da tek çekirdekli 1 GHz işlemci ve 512 MB RAM yer alıyor. İnternete veya kablosuz çevresel donanımlara bağlanabildiği için, tüm projeler için elverişli görünüyor.

raspberry-pi-zero-w-010317-2Şimdiye kadar internete bağlı bir Raspberry Pi isteyenlerin, tam donanımlı modeli almaları gerekiyor. Şimdi Pi Zero W, onlara yeni bir alternatif getirmiş oluyor. Pi Zero W’nin diğer özellikleri arasında mini-HDMI ve USB On-The-Go portları, micro-USB üzerinden güç beslemesi, HAT uyumlu 40 pinli başlık, kompozit video, CSI kamera konnektörü desteği yer alıyor. 6.6 x 3.0 x 0.5 cm.’lik boyutlara sahip olduğunu da belirtelim.

Pi Zero, Raspberry Pi Vakfı’nın anlaşmaları dağıtıcıları üzerinden satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER