Teknoloji

Qualcomm’un yeni Wi-Fi 7 platformu ile 20 Gbps hızlara çıkmak mümkün olacak

qualcomm wifi 7

Qualcomm WiFi 7 teknolojisi konusunda iddialı görünüyor. Şirket, yakında çıkacak olan IEEE 802.11BE spesifikasyonunu cihazlarına entegre etmeye hazır olan ev ağı cihazları ve sistemleri üreticileri için oluşturulmuş, yeni “Immersive Home” Platformunun bir parçası olan Wi-Fi 7 özellikli yeni yonga setlerini duyurdu.

Yeni Qualcomm yongaları şu anda evler için ağ yönlendiricileri ve Wi-Fi cihazları üreten şirketlere örnekler hâlinde veriliyor ve bunların 2023’ün ikinci yarısında ticari kullanıma sunulması bekleniyor. Bunlar piyasaya çıktığında, TP-Link’in BE900 veya Deco BE serisi ağ yönlendiricilerine göre daha uygun fiyat noktalarında seçenekler görmek mümkün olacaktır.

Netgear Nighthawk, bazı Orbi ağ sistemleri ve Google’ın Nest Wifi Pro gibi modeller dahil olmak üzere, günümüzde Wi-Fi 6 veya Wi-Fi 6E destekli birçok ağ yönlendirici cihazı, Qualcomm’un Wi-Fi yongalarını zaten kullanıyor. Qualcomm, yeni platformun kurumsal sınıf “Pro Serisi” ağ ürünleriyle aynı mimariyi paylaştığını, ancak ev kullanımı için tasarlandığını iddia ediyor.

qualcomm wifi7

Qualcomm’un yongaları, gecikmeyi azaltmaya yardımcı olan, Wi-Fi 6E’deki 160 MHz’e kıyasla daha yüksek kapasiteli, 320 MHz kanallar gibi Wi-Fi 7 özelliklerinden yararlanıyor. Ayrıca, bu desteğe sahip cihazların aynı anda iki spektruma (örneğin, 5GHz ve 6GHz) bağlanmasına izin veren Çoklu Bağlantı İşlemini (MLO) içerir.

Qualcomm’un kablosuz altyapı ve ağdan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Nick Kucharewski, “Yeni Immersive Home Platformu ile Qualcomm bunu hem uygun maliyetli hem de güç açısından verimli hale getirdi ve hem yeni hem de eski cihazlar için somut performans iyileştirmeleri sağlayacak.” dedi.

Ayrıca Qualcomm’un yeni platformunda, Multi-Link Mesh adı verilen yerleşik bir ağ teknolojisi var. Şirket, gecikmesiz oyun deneyimleri için gerçek zamanlı gecikmeyi yüzde 75 oranında azaltabileceğini söylüyor. Adaptive Interference Puncturing, yani Uyarlanabilir Girişim Delme olarak adlandırılan özelliğini kullanarak sıkışık ev ortamlarından kaçınabilir ve diğer ağlardan gelen paraziti atlatmak için kaçınma algoritmaları kullanır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER