Teknoloji

Qualcomm Snapdragon zirvesinde önemli isimleri ağırlayacak

qualcomm snapdragon 875

Qualcomm geleneksel Snapdragon zirvesinde en yeni 5G işlemcilerini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu işlemciler arasında yeni amiral gemisi Snapdragon 875 de bulunuyor. Mobil işlemci devi, Snapdragon zirvesinde her yıl olduğu gibi önemli isimleri misafir edecek.

Bu isimlerden bazıları şimdiden biliniyor. Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, Sony Mobile’ın başkanı Mitsuya Kishida ve OnePlus’tan Kyle Kiang etkinlikte sahneye çıkacak bazı isimler arasında yer alıyor.

Etkinliğin açılışını Qualcomm’un başkanı Cristiano Amon yapacak. Önemli mobil operatörlerden bazılarının yöneticileri de etkinlikte Amon’a eşlik edecek. ABD merkezli Verizon’dan Nicki Palmer ve Japon mobil operatör NTT Docomo’dan Naoki Tani etkinlikte boy gösterecek.

Xiaomi, Sony ve OnePlus yöneticilerinin etkinliğe katılacak olması, bu üç şirketin 2021’in başlarında Qualcomm’un yeni işlemcilerini taşıyan telefonları piyasaya süreceği anlamına geliyor.

Snapdragon 875’te yeni nesil yüz tanıma ve yapay zekâ teknolojilerini bulmak mümkün olacak. Bu teknolojilerin uygulamasını nöral dil işleme platformu Hugging Face’in kurucusu ve CEO’su Clement Delangue anlatacak.

Qualcomm Snapdragon zirvesindeki tüm sunumlar küresel koronavirüs salgını nedeniyle farklı çevrimiçi platformlarda canlı olarak yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER