Teknoloji

Qualcomm Snapdragon VR820 ile sanal gerçeklik için referans sunuyor

qualcomm snapdragon vr820İşlemci üreticisi Qualcomm, bağımsız sanal gerçeklik başlıkları için hazırladığı referans tasarımı gözler önüne çıkardı. Söz konusu başlık, Snapdragon VR820 adını taşıyor. Başlığın altında Qualcomm ile birlikte Çinli elektronik şirketi Goertek’in imzası bulunuyor. Başlık, Snapdragon 820 mobil işlemci ve yazılım geliştirme setinin üstüne inşa edildi. Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, başlık rahatlıkla diğer firmalar tarafından özelleştirilebilecek ve ayrı bir ürüne dönüştürülebilecek.

Qualcomm Snapdragon VR820 için “kolaylıkla özelleştirilebilir” şeklinde bir ibare kullansa da, sanal gerçeklik için büyük atılım anlamına gelen bazı özellikler de barındırıyor. Müstakil tasarım ve ters yüz takip, söz konusu özellikler içinde bulunuyor. VR820’nin 2016’nın sonu itibarıyla tam anlamıyla hazır hâle gelmesi öngörülüyor. Şirket, sanal gerçeklik başlığı referansı için bir fiyat belirlemedi. Ancak The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre, VR820 üst segment tabletlerle aynı fiyat aralığı içinde olacak.

Qualcomm’dan yapılan açıklamada Snapdragon VR820 tasarımının geçtiğimiz ilkbaharda piyasaya çıkan bir sanal gerçeklik başlığında kullanıldığı da belirtildi. Goertek ile birlikte geliştirilen Pico Neo, Android tabanlı bir cihaz. Cihaza ihtiyaç duyduğu işlemci gücünü ise elde taşınılan kumanda sağlıyor.

Qualcomm Snapdragon VR820 için büyük vaatlerde bulunuyor

Qualcomm, sanal gerçeklik başlığı için hazırladığı referans üründe ters yüz takip, özel tasarım gibi iddialı özellikler sunuyor. Ancak ters yüz takip gibi bir özelliğin doğru işlememesi durumunda sanal gerçeklik deneyiminin olması gibi ilerlemeyeceğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER