Önümüzdeki yılın başlarından itibaren çıkacak akıllı telefonlarda görmeyi beklediğimiz Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi, Qualcomm’un Smart Protect olarak adlandırılan yeni teknolojisini de barındıracak. Qualcomm bu yeni özellik hakkında bazı bilgiler paylaştı.
Qualcomm’un belirttiğine göre, donanım tabanlı zararlı yazılım karşıtı çözüm bir cihazdaki uygulamaların davranışlarını izleyecek, şüpheli veya olağandışı hareketleri algılayıp sınıflandıracak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sahte GTA 6 dosyaları zararlı yazılım taşıyor

Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro yapay zekâda yüzde 50 hızlanıyor

Intel işlemcilere ekimde yüzde 10 zam iddiası geldi, modeller henüz belli değil

MediaTek Helio G99+ belleği yeniledi, işlemci ve grafik birimi aynı kaldı

Google’a elektrik sağlayacak nükleer santral 1,9 milyar dolarlık kredi aldı
Şu anda mobil cihazlarda çalışan çoğu zararlı yazılım karşıtı uygulama sadece bilinen tehditler listesine göre koruma yapabiliyor, yani zararlı yazılım algılama ve temizleme uygulamalarını kolaylıkla aldatmak, güvenlik mekanizmalarının etrafından dolaşmak mümkün. Smart Protect bunlara güvenmek yerine, bir telefon, tablet veya diğer mobil cihazda gerçek zamanda neler olup bittiğini izliyor, bu da kullanıcıları beklenmedik aktiviteler karşısında uyarmayı mümkün kılıyor.
Qualcomm’un ürün yönetim direktörü Asaf Ashkenazi, kullanıcıların tespit edilen gizlilik ihlâlleri ve kötü niyetli aktivitelerle ilgili neredeyse anında bildirim alacaklarını söylüyor. Bu teknoloji donanıma entegre edileceği için, bu raporlar cihaz internete bağlı olmasa bile erişilebilir olacak ve sistem telefonun pilini aşırı derecede tüketmeyecek şekilde çalışacak.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Qualcomm’un Smart Protect özelliği Qualcomm’un gelecek yıl çıkacak Snapdragon 820 işlemcilerinde yer alacak. Şirket aralarında Avast, AVG ve Lookout’un da bulunduğu bazı şirketlerle çalıştığını, Smart Protect ile bağ kuracak API’ları kullanarak bu özelliği onların uygulamalarında sunmayı planladığını söylüyor. Bu da kullanıcıların çok yakında Smart Protect’in nimetlerinden faydalanmaya başlayacağını gösteriyor.




