Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 8150 4 Aralık’ta resmen duyurulabilir

qualcomm snapdragon 875

Qualcomm‘un en yeni amiral gemisi yonga setiyle ilgili haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bayrağı Snapdragon 845’ten devralacak yonga setinin Snapdragon 8150 adını taşımasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Qualcomm Snapdragon 8150 için resmi duyurunun ise 4 Aralık’ta ABD’nin Hawaii adasında başlayacak Snapdragon Tech Summit etkinliğinde yapılacağı söyleniyor.

Çin medyasında yer alan haberlere göre, Qualcomm her yıl Hawaii’de gerçekleştirdiği etkinlik için yine davetiyeleri göndermeye başladı. PCPop sitesinde yer alan bilgiye göre, fiziksel olarak gönderilen davetiyede yazılı davet metniyle beraber Qualcomm Snapdragon 821 işlemcili Xiaomi VR başlık da sunuluyor. Xiaomi VR başlığında ise Hawaii’nin doğasını gösteren bir video ve  Qualcomm Tech Summit kapsamı altındaki etkinlikler gösteriliyor.

Snapdragon’ın 8 serisi yonga setleri, uzun süredir Android cihaz üreticilerinin amiral gemisi telefonları için öncelikli tercihi durumunda. Serinin hâlihazırdaki en güçlü ve yeni üyesi Snapdragon 845, Google Pixel 3 ve OnePlus 6T gibi telefonların kalbinde yer alıyor. Snapdragon 8150’nin de 2019 model amiral gemilerinin pek çoğunun kalbinde yer alması bekleniyor. Samsung Galaxy S10’un ABD’de satılacak versiyonunda da Snapdragon 8150’nin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Qualcomm Snapdragon 8150 ile Apple’ın A12 Bionic ve Huawei’nin Kirin 980 yonga setlerine yanıt vermiş olacak. A12 Bionic, Apple’ın 2018 model iPhone’ları ile birlikte duyurulmuştu. Kirin 980 ise Huawei’nin geçtiğimiz ay tanıttığı Mate 20 serisi telefonlarla ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER