Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 ile ikinci nesil Arm PC işlemcisini duyurdu

qualcomm snapdragon 7c gen 2

Qualcomm, giriş seviyesi Windows PC’ler ve Chromebook’larda kullanılmak üzere tasarlanmış ikinci nesil Snapdragon 7c Arm destekli işlemciyi duyurdu.

Anandtech’in belirttiğine göre, resmi adı Snapdragon 7c Gen 2 olan işlemcideki en büyük değişiklik, saat hızının 2.4GHz’den 2.55GHz’e çıkarılması oluyor. Qualcomm’un belirttiğine göre, Snapdragon 7c Gen 2 rakip platformların çoğuna göre yüzde 10’a kadar daha hızlı sistem performansı sunarak daha sorunsuz gezinme ve genel olarak daha duyarlı bir deneyim sağlıyor. İlk Snapdragon 7c işlemci gibi, hücresel ağlara bağlanabilmeniz için entegre LTE bağlantısı sunuyor.

Aynı zamanda Snapdragon işlemci teknolojisinin temelinden de yararlanıyor ve birkaç günlük pil ömrü desteği vadediyor. Çoğu rakip platformun 2 katına kadar pil ömrü, 19 saate kadar veya daha fazla sürekli kullanım sunan Snapdragon 7c Gen 2’nin son kullanıcı cihazlarının hareket halinde çalışırken, evden öğrenirken veya en sevdikleri eğlencenin tadını çıkarırken kullanıcıların gücünü korumasını sağlayacak.

Qualcomm, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, bu işlemciyi taşıyan ilk cihazın “bu yaz” piyasaya çıkacağını söyledi. Lenovo da, “bu yılın sonlarında” 7c Gen 2’yi kullanarak yeni cihazları piyasaya sürmeye söz verdi.

Giderek daha fazla sayıda yonga üreticisi, daha iyi performans ve güç verimliliği vaat eden Arm tabanlı yongaları üretmeye yöneliyor. İlk Snapdragon 7c işlemci yalnızca bir avuç Chromebook’ta kullanıldı, bu yüzden yeni çipin daha fazla cihaz üreticisine ulaşıp ulaşmayacağını görmemiz gerekiyor. Ancak Lenovo’nun bu yıl yeni yonga ile cihazlar üretme taahhüdü vermesi umut verici bir işaret olarak nitelendirilebilir.

Qualcomm bu yeni işlemciyle, şimdilerde MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini, iMac ve iPad Pro’larda kendi tasarımı M1 çipine yer veren Apple’a da cevap vermiş oluyor. Yukarıda listelediğimiz cihazların tümü, Snapdragon 7c Gen 2’nin girmeyi hedeflediği cihazlardan daha yüksek fiyatlara sahip. Qualcomm’un yeni yongası, Arm tabanlı işlemcilerin bazı avantajlarını daha düşük maliyetli (ve Apple markası taşımayan) cihazlara getirebilir.

Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 kamera ve ses özellikleri

Qualcomm’un belirttiğine göre Snapdragon 7c Gen 2, kullanıcıların cihazlarında fotoğraf ve video oluşturmalarına oluşturmalarına, yakalamalarına, düzenlemelerine ve yayımlamalarına olanak tanıyor. Sanal surround ses ve yankı giderme ve gürültü bastırma ile platform, uzaktan üretkenliği ve eğlence deneyimlerini geliştiriypr. İster parlak 4K HDR medya akışı yapın, ister yüksek kaliteli video konferans için 32 megapiksele kadar kamera kullanın, ister düşük ışıkta video ve fotoğraf ve Hi-Fi Ses özelliklerini kullanın, Snapdragon 7c Gen 2’nin sürükleyici ve güçlü eğlence imkanı sağlayacağı belirtiliyor.

Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 güvenlik özellikleri

Snapdragon 7c Gen 2’nin verilerini güvende tutmaya yardımcı olmak için tasarlanmış yerleşik korumalarla son kullanıcılara iç rahatlığı da sunduğu da belirtiliyor. Güvenilir bir hücresel ağ kullanmanın avantajlarına ek olarak, bu platform tüketicileri ve kurumsal kullanıcıları çipten buluta kadar korumaya yardımcı oluyor. Windows 10 Hypervisor desteğiyle, bu Snapdragon işlemci platformu tarafından desteklenen Windows cihazları Microsoft Secured-Core PC’ler olarak nitelendiriliyor. Son olarak, Snapdragon 7c Gen 2 kullanan cihazlarda bulunan entegre LTE bağlantısı, kurumsal ve eğitim dizüstü bilgisayarlarını denetleyen BT yöneticileri için daha hassas yönetilebilirlik sağlıyor. Bu da güvenliği artırılmış bilgi işlem deneyimi için daha görünür, güncel birimler anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER