Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 4 Serisi ile uygun fiyatlı cihazlara 5G götürecek

qualcomm snapdragon 4 serisi 5g samsung

Qualcomm, bir süre önce 5G uyumlu Snapdragon 690 işlemcisini duyurmuştu. 6 Serisi bir işlemciye 5G desteği eklemek, daha uygun fiyatlı cihazların da bu teknolojiye erişiminin önünü açmıştı. Ancak şirket, 5G’yi daha da geniş bir kitleye ulaştırma konusunda kararlı görünüyor. Qualcomm, Snapdragon 4 Serisi işlemcilerinde de 2021’in başları itibarıyla 5G desteğine yer verecek. Bu da, daha fazla uygun fiyatlı telefonda 5G desteğinden yararlanmanın mümkün olacağı anlamına geliyor.

Qualcomm’un planına dair detaylar şu an için belirsiz. Ancak Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, şirketinin 5G uyumlu Snapdragon 4 Serisi işlemci taşıyan ilk telefonlardan birini çıkarmayı hedeflediğini belirtti. Motorola ve Oppo’dan da Qualcomm’un 5G desteğini Snapdragon 4 Serisi’ne uzatma planını destekleyen açıklamalar geldi.

5G hâlihazırda 35 ülkede 80’den fazla ticari şebekede mevcut. Qualcomm Başkanı Cristiano Amon, Snapdragon 4 Serisi’nin hedef kitlesindeki bölgelerde toplamda yaklaşık 3,5 milyar akıllı telefon kullanıcısı olduğunu dile getirdi.

Qualcomm’un Snapdragon 8 Serisi işlemcilerinin kullanıldığı OnePlus 8 ve Galaxy S20 serisi gibi telefonlar genelde 700 doların üzerinde fiyatlarla satılıyor. 5G uyumlu Snapdragon 7 Serisi işlemcilerin bulunduğu cihazların fiyatları ise 500 ila 700 dolar arasında değişiyor. Snapdragon 690 işlemcili telefonlar henüz çıkmasa da, sadece LTE uyumlu Snapdragon 675 işlemci taşıyan telefonlar 300 ila 400 dolar bandında fiyatlarla satılıyor.

5G uyumlu Snapdragon 4 Serisi işlemci taşıyan telefonların satış fiyatı konusunda şimdiden tahminde bulunmak pek kolay değil. Ancak 4 Serisi işlemci taşıyan telefonların yurt dışı satış fiyatları 140 dolar seviyesine kadar inebiliyor.

Qualcomm, 5G uyumlu Snapdragon 4 Serisi işlemcilerinde muhtemelen sadece 6GHz altı 5G şebekelerini destekleyecek. Pek çok mobil operatörün yatırım yaptığı mmWave teknolojisi ise destek kapsamı dışında kalacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER