Teknoloji

Qualcomm, oyun tutkunları için yeni Snapdragon G serisi işlemcilerini tanıttı

qualcomm snapdragon g serisi

Daha önce de oyun konusunda çeşitli girişimlerde bulunmuş olan Qualcomm, oyuncuların ihtiyaç duyduğu performansı karşılamak amacıyla tasarlanan, tamamen yeni Snapdragon G Serisi taşınabilir oyun ürünlerini duyurdu. Şirketin belirttiğine göre, yeni Snapdragon G Serisi, dünya genelinde en çok aranan oyunları oynamak için çeşitli yollar sunacak ve her türlü oyunun her yerde oynanabilmesine olanak tanıyacak.

Snapdragon G1: Fansız taşınabilir oyun için tasarlandı

Snapdragon G1, yerel veya bulut üzerinden oyun oynamak üzere fansız taşınabilir oyun cihazlarını desteklemek üzere tasarlandı. Snapdragon G1, oyuncuların favori konsol ve PC oyunlarını en yüksek kalitede ve daha uzun süre oynamalarını sağlayacak şekilde, gecikmesiz bağlantı ve pil ömrü üzerine odaklanmış. Serinin ilk üyesi olan Snapdragon G1 Gen 1 Platformu, Qualcomm Kryo CPU (8 Çekirdek) ve Qualcomm Adreno A11 GPU ile donatıldı, bu sayede yüksek kaliteli taşınabilir oyun akışı cihazlarını mümkün kıldı.

Snapdragon G2: Mobil ve bulut oyunu kilidini açıyor

Snapdragon G2, Qualcomm FastConnect 6700 Mobil Bağlantı Sistemi ile birlikte yüksek optimize bir işlemci ve en son 5G ve Wi-Fi 6/6E teknolojisini kullanarak tam özellikli mobil ve bulut oyunlarını mümkün kılıyor. İlk ürün olan Snapdragon G2 Gen 1 Platformu, Kryo CPU (8 Çekirdek), oyun odaklı Adreno A21 GPU ve Snapdragon X62 5G Modem-RF Sistemi ile donatıldı, böylece oyuncuların mobil ve bulut oyunlarının tümünü keşfetmelerine olanak tanıdı.

qualcomm snapdragon g serisi

Snapdragon G3: Amiral gemisi oyun deneyimi

Snapdragon G3, Qualcomm Technologies’in yenilikçi oyun yeteneklerinin en iyi şekilde kullanılması amacıyla tasarlandı. Snapdragon G3x Gen 2 Platformu, önceki modeline kıyasla %30 daha hızlı CPU performansı ve 2 kat daha hızlı GPU performansı sunan Kryo CPU (8 Çekirdek) ve Adreno A32 GPU ile birlikte geliyor. En son platform, donanım hızlandırmalı ışın izleme, oyun süper çözünürlük, XR cam bağlantısı, düşük gecikmeli premium Bluetooth sesi ile Snapdragon Sound Teknoloji Seti ve Wi-Fi 7 Yüksek Bantlı Eşzamanlı (HBS) ile en hızlı kablosuz hızlar da dahil olmak üzere yüksek düzeyde oyun özelliklerine sahip.

Qualcomm, daha fazla yüksek kaliteli taşınabilir oyun cihazının piyasaya hızla sunulmasına yardımcı olmak amacıyla Snapdragon G3x Gen 2 Taşınabilir Oyun Referans Tasarımı’nı belirli OEM ve ODM’lere sunuyor. Müşteri özel ürün duyuruları ise yakında yapılacak.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Mithun Chandrasekhar, “Taşınabilir oyun cihazları, mobil oyunları deneyimlemenin en iyi yoludur. Ancak oyuncular, konsol, PC veya bulut servis üzerinde, favori oyunlarını cihazlar ve ekosistemler arasında oynamak istiyorlar. Snapdragon G Serisi ile oyuncular, yolda iken bulut, konsol, Android veya PC’den oyun oynama seçeneğine sahip olacaklar.” dedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER