Manşetler

Qualcomm NXP için kesenin ağzını açıyor

qualcomm stable diffusion ai

qualcomm nxpAkıllı telefon pazarında yavaşlama emareleri görülüyor. Bu da akıllı telefonlar için bileşen üreten şirketleri, azalan kârların etkisinden kurtulmak adına güçlerini birleştirmeye itmişe benziyor. Qualcomm’un NXP’yi 47 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklamasını, bu çerçeveden değerlendirmek mümkün. Satış süreci tamamlandığında, bu işlem yarı iletken pazarındaki en büyük satın alma olacak.

NXP’nin üretim portföyü oldukça geniş. Akıllı telefon ve NFC işlemcileri üreten şirket, bir dönem Apple’a iPhone’lara yerleştirdiği hareket işlemcilerini de tedarik etmişti. Şirketin otomotiv, güvenlik ve Nesnelerin İnterneti sektörlerinde büyük bir ağırlığı bulunuyor. Satın almanın duyurulması için yapılan açıklamada, NXP’nin en popüler 15 araç içi bilgi ve eğlence sisteminden 14’üne işlemci ürettiğinin altı çiziliyor.

Qualcomm da şansını benzer pazarlarda denemiş, ancak söz konusu pazarların beklenen tempoda ilerlememesinden dert yanmıştı. Satın almayla farklı alanlardaki çalışmalarını konsolide etme fırsatını yakalayan Qualcomm, NXP sayesinde yarı iletken pazarının farklı cephelerinde de hakimiyet kurma şansını yakalayacak.

Qualcomm NXP ile bağlı dünyanın getirilerini daha iyi anlatmayı amaçlıyor

Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf, şirketinin işlemci üretimi konusundaki yetenekleri ve teknolojik yol haritası ile NXP’nin otomotiv, güvenlik ve Nesnelerin İnterneti pazarlarındaki hakim pozisyonu sayesinde müşterilerine ve tüketicilere bağlı ve akıllı dünyanın getirilerini daha iyi anlatacaklarını dile getirdi.

Qualcomm NXP anlaşmasının hayata geçmesi için küresel ölçekte yetkili kurumların anlaşmayı onaylaması gerekiyor. Qualcomm, onay süreçlerinin 2017 sona ermeden önce tamamlanmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER