Teknoloji

Qualcomm Nintendo Switch benzeri bir oyun konsolu planlıyor

nintendo switch pro qualcomm 4k

Pek çok akıllı telefonun kalbinde yer alan işlemcileri tasarlayan Qualcomm, Nintendo Switch benzeri bir oyun konsolu çıkarmayı planlıyor. Bu oyun konsolunun Android işletim sistemiyle çalışacağı belirtiliyor.

Qualcomm’a yakın kaynaklar tarafından Android Police sitesine verilen bilgiye göre, konsolda 6.65 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak. Bu ekranın kenarlarında ise Nintendo Switch’te olduğu gibi çıkarılabilir oyun kumandaları bulunuyor. 6000 mAh pil ve soğutma sistemi taşıyacak konsolun standart bir akıllı telefona kıyasla biraz daha kalın olacağı söyleniyor.

Qualcomm’un konsolda hangi işlemciye yer vereceği bilinmiyor. Şirketin özel bir işlemci geliştirebileceği de belirtiliyor. Ancak Snapdragon işlemcili akıllı oyun telefonlarının sayılarının giderek artması, Qualcomm’un bu alanda hatırı sayılır bir büyüme potansiyeli gördüğünü gösteriyor.

Wi-Fi ve Bluetooth desteği gibi konularda Qualcomm’un mevcut işlemcilerine benzer bir çizginin izlenmesi bekleniyor. Qualcomm’un yeni oyun konsolunda 5G desteği sunması da yüksek bir ihtimal dahilinde görünüyor. Böylelikle mobil oyun deneyiminin de kuvvetlendirilmesi bekleniyor.

Nintendo Switch benzeri Qualcomm oyun konsoluyla ilgili olarak bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde bu cihaza dair daha somut detaylarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER