Teknoloji

Qualcomm Broadcom’un yeni teklifinin detaylarını açıkladı

qualcomm stable diffusion ai

qualcomm broadcomBroadcom’un yonga pazarındaki önemli rakiplerinden biri olan Qualcomm’u satın almak için yeni bir teklif vereceğine dair haberler, çok kısa süre önce gündeme gelmişti. Söz konusu teklifin resmiyete kavuşmasının fazla zaman almayacağı ifade edilmişti. Bu beklenti sonunda gerçeğe dönüştü. Qualcomm Broadcom tarafından sunulan yeni teklifin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Qualcomm’un açıklamasında söz konusu teklifin talep edilmediğinin altını çizildi ve ortada bağlayıcı bir durumun olmadığı hatırlatıldı. Yeni pakette Qualcomm’daki ödenmemiş her hisse için nakit olarak 60 dolar, Broadcom hissesindeki her pay için 22 dolar teklif edildiği belirtildi.

Yenilenen teklif, Qualcomm Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilecek. Bu süreçte mali ve hukuki müşavirlerden de fikir alınacak. Yönetim kurulu şirket ve hissedarlar için en iyi kararın verileceğini belirtirken, değerlendirme sürecinde başka bir açıklama yapılmayacağını vurguladı.

Qualcomm Broadcom tarafından sunulan ilk teklifi geri çevirmişti

Qualcomm Broadcom tarafından sunulan ilk satın alma teklifini geçtiğimiz kasım ayında reddetmişti. Teklif edilen ilk pakette Qualcomm hisselerine 60 dolar değer biçilmiş ve her hissenin üzerine 10 dolar değerinde Broadcom hissesi eklenmişti. Böylelikle ortaya 70 dolarlık bir paket çıkmıştı. Qualcomm, söz konusu teklifi hem maddi yetersizliği hem de mevzuatta yol açabileceği problemler nedeniyle reddetmişti.

İLGİLİ HABERLER