Teknoloji

Qualcomm artık metal telefonları da kablosuz şarj edebiliyor

Üst sınıf telefonlarda metal gövde ve çerçeveleri giderek daha fazla görüyoruz. Ancak bu durum şimdiye kadar kablosuz şarj için bir sorun teşkil ediyordu. Metal telefonların bu tarz şarj türünü destekleyebilmesi için çeşitli kılıfları kullanması gerekiyordu. Ancak Qualcomm bu duruma bir son verileceğini açıkladı.

Qualcomm geliştirdiği teknoloji sayesinde arka yüzü metalle kaplı olan telefonların da kablosuz olarak şarj edilebileceğini kaydetti. Qualcomm bu teknolojinin nasıl çalıştığına dair detay vermedi, ancak Rezence standardıyla uyumlu bir sistem tasarladığını dile getirdi.

Qualcomm telefon üreticileriyle birlikte çalışarak metal kapakların telefona gerekli güç gereksinimlerini karşılamasına izin verdiğini garanti altına alacak. Ayrıca kapağın diğer radyo sinyalleriyle girişimde bulunmadığından emin olunmasına da yardımcı olacak.

Telefon sahipleri için bu çözümle herhangi bir başka kablosuz şarjı kullanma konusunda fazla bir değişiklik olmayacak. Cihaz bir şarj yastığının alanında oldukça güç almayı sürdürecek.

Bu yeni teknoloji isteyen şirketlerin kullanımına çoktan sunuldu. Tabii ki, kablosuz şarj standartları arasında savaş sürüyor, bu durum da ne kadar şirketin Rezence’ı standart olarak seçeceğini net şekilde kestirememeye neden oluyor. En azından Qualcomm telefon üreticilerine Rezence’ı seçmeleri için sağlam bir neden veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER