Teknoloji

Pondr sohbet eşliğinde fotoğraf paylaşımının yolunu açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sosyal medyanın insanların günlük etkileşimindeki rolü her geçen gün artarken, özellikle fotoğraflar üzerinden gerçekleştirilen temasların etkisi çok daha yüksek olabiliyor. Kullanıcıların çektikleri fotoğrafları paylaşmalarını ve farklı fikirler almalarını sağlayan sosyal medya platformu Pondr, bugün gerçekleştirilen basın toplantısıyla resmen görücüye çıktı.

pondr-logo-110414

Yayınlandıktan sonra kısa süre içinde iTunes App Store’daki en iyi yeni uygulamalar arasına girmeyi başaran Pondr, fotoğrafın ön plana çıktığı diğer sosyal ağlardan en büyük farkı olarak fikir üretimiyle görsel üretimi buluşturarak etkileşimi en yüksek seviyeye çıkarmasını gösteriyor. Uygulamada kullanıcılar seçtikleri bir veya iki fotoğrafı platforma yükleyip duygu ikonları veya kendi sözcüklerini kullanarak mini bir anket oluşturabiliyor. Takipçiler de tercihleri ve yorumlarıyla fotoğraf sahibine düşüncelerini aktarabiliyor.

Pondr’ın fikir babası olan Aziz Akgül, Pondr ile kullanıcıların akıllarına gelen her konuda bir fotoğraf üzerinden arkadaşlarının görüşlerini alabileceklerini ve bunu en yaratıcı biçimde dünyayla paylaşabileceklerini belirtti. Pondr’ın en önemli farkının etkileşime açık olması olduğunun altını bir kez daha çizen Akgül, Pondr’da fikirlerin asla kaybolmadığını vurguladı. Akgül hedeflerini ”Türkiye’den yola çıkan bu projeyi tüm dünyaya yaymak” olarak tanımlarken, bu hedefi gerçekleştirme yönünde önemli bir mesafe kaydettiklerini sözlerine ekledi.

Pondr’ın ilk yatırımcısı olan oyuncu Halit Ergenç ise sosyal medyanın insanların hayatını pek çok yönden değiştirdiğini ve insanları birbirine bağlama konusundaki gücünün kendisini çok etkilediğini belirtti. Sohbet etmekten, fikirlerini paylaşmaktan, aldığı görüşler doğrultusunda yeni fikirler oluşturmaktan büyük keyif aldığını dile getiren Ergenç, Pondr’ın yapısı itibarıyla yaratacağı yaşam kültürü sayesinde paylaşmayı ve başka insanlarla iletişim kurmayı sevenler için vazgeçilmez bir uygulama olacağını ifade etti.

Şu an için sadece iOS uygulaması bulunan Pondr’ın mobil web versiyonu beta sürümünde faaliyet gösteriyor. Android uygulamaları için çalışmalarının sürdüğünü belirten Akgül, Windows Phone’un da seçenekler arasında olduğunu dile getirdi. Mevcut kullanıcı sayısı 10 bin civarında olan Pondr’ın sunucuları yurt dışında bulunuyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER