Teknoloji

Plantronics yola Poly ismiyle devam edecek

poly

Plantronics geçtiğimiz yıl az daha Logitech tarafından satın alınma noktasına gelse de, anlaşma son anda suya düşmüştü. Tek başına yürümeyi sürdüren ve Bluetooth kulaklık pazarının öncülerinden olmasıyla tanınan şirket, kendisine yeni bir imaj oluşturmaya çalışıyor. Bundan 1 yıl önce satın aldığı telekonferans çözümleri geliştiricisi Polycom‘la entegrasyonunu kuvvetlendiriyor. Bu doğrultuda adını Poly olarak değiştiren şirket, geçmişte kalmadığını gösteriyor.

Ses ürünleri konusunda Plantronics’in hiçbir zaman Beats veya Sony kadar büyük bir etki yaratamadığını belirtmek gerekiyor. Yine de, BackBeat Pro 2 gibi dikkat çekici özellikleri uygun fiyatlarla sunan telefonlar geliştirmeyi başaran şirket, Bluetooth teknolojisinin öncülerinden olan Jaap Hartsen gibi isimleri de bünyesine katmıştı.

Plantronics, veya yeni adıyla Poly, önümüzdeki dönemde güçlü özelliklerinin yanına yenilerini eklemeyi planlıyor. Microsoft Teams destekli bir VoIP telefonu üstünde çalışan şirket, başka bir telefonla da müşterilerinin geleneksel sistem yerine Google Voice numaralarını kullanmasını mümkün hâle getirecek. Ürünleriyle ilgili olarak daha fazla analiz verisi sunmak da Poly’nin planları arasında yer alıyor.

Yapılan değişikliğin Polycom’un Plantronics’in bünyesine katılmasından bu yana gündemde olduğu belirtiliyor. Poly isminin şirkete Beats kadar büyük bir bilinirlik sağlaması beklenmese de, şirketin kişisel sistemler grubundan sorumlu başkan yardımcısı Shantanu Sakar ise geleceklerini kontrol etme yolunda önemli bir adım attıklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER