Eğlence

Pokémon Quest iOS ve Android’de oyuncularla buluşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon questNintendo’nun akıllı telefonların oyun deneyimine uygun cihazlar olmadığını iddia ettiği günler artık iyiden iyiye geride kalmış durumda. Mobil cihazlar için sunduğu oyun portföyünü sürekli olarak genişleten şirket, listeye yeni bir oyun daha ekledi. Nintendo’nun ortaklarından biri olduğu Pokémon Company, Pokemon Quest adını taşıyan en yeni oyununu iOS ve Android’de oyuncularla buluşturmaya başladı.

Oyunun duyurusu geçtiğimiz ayın sonlarında yapmıştı. Mobil oyun macerasına başladığı ilk oyunu Mario Run’ı bir süre sadece iOS’e özgü tutan Nintendo, Pokémon Quest için böyle bir yaklaşımı tercih etmedi. Oyun hem iOS’te hem de Android’de eş zamanlı olarak yayınlayan şirket, Nintendo Switch ile ortak oyun deneyimi sunarak da oyuncuların kalbini çalmayı hedefliyor.

Pokémon Quest, temel mantığı açısından diğer Pokémon oyunlarından pek uzaklaşmıyor. Bir Pokémon seçen oyuncular, ardından adayı keşfe çıkıyor. Ancak diğer oyunlardan farklı olarak, bu sefer her şey bloklar hâlinde görünüyor. Bloklu tasarım ise doğal olarak Minecraft’ı getiriyor.

Pokemon Quest hem iOS’te hem de Android’de ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak belli oyun içi unsurlar için oyuncuların ellerini ceplerine atması gerekebiliyor. Pokémon Quest’e Türkiye’den erişmek de mümkün.

İLGİLİ HABERLER