Eğlence

Pokemon Go Apple Watch uygulaması için çalışmalar sürüyor

pokemon go apple watchPokemon Go’nun geliştiricisi Niantic, Apple’ın eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte oyunun Apple Watch uygulaması üzerinde çalışıldığını duyurmuştu. Ancak aradan üç ay geçmesine rağmen, henüz uygulamanın ortaya çıkmaması hem hayal kırıklığı yaratmış hem de projenin iptal edildiğine dair dedikoduların ortaya atılmasına neden olmuştu. Bu söylentilere bir açıklamayla yanıt veren Niantic Labs, Pokemon Go Apple Watch uygulaması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Projenin iptal edildiğine dair dedikodular, Reddit üzerinden paylaşılan bir e-posta üzerinden yayıldı. Niantic’ten geldiği iddia edilen e-postada, uygulamanın yeterince ilgi görmediği gerekçesiyle rafa kaldırıldığı belirtiliyor. Daha sonra başka mecralarda da isimsiz kaynaklara dayandırılan ve bu iddiayı doğrulayan başka haberler ortaya çıktı.

Ancak Niantic’ten gelen son açıklama, bu dedikoduların tamamını kesecek gibi görünüyor. Şirket tarafından Recode sitesine gönderilen açıklamada, Reddit’te paylaşılan e-postanın sahte olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Buna ek olarak, Pokemon Go’nun resmi Twitter hesabı üzerinden de oyunun Apple Watch versiyonunun yakında yayınlanacağını belirten bir mesaj paylaşıldı.

Pokemon Go Apple Watch uygulaması tam teşekküllü olmayacak

Pokemon Go’nun Apple Watch uygulaması, “tam teşekküllü” bir uygulama olmayacak. Ancak oyuncular bazı basit aksiyonları, telefonlarını ceplerinden çıkarmadan gerçekleştirebilecek. Buna ek olarak, uygulama üzerinden bazı istatistikler de kontrol edilebilecek. Uygulama üzerinden PokeStop’lardan top toplamak, yumurtayı çatlatmak için ne kadar yürümek gerektiğini görmek ve bir sonraki seviyeye ne kadar yaklaşıldığını kontrol etmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER