Eğlence

Pokemon 20. yaşını yeni 3DS paketi ve Super Bowl reklamıyla kutluyor

pokemon

Nintendo, yaratıkları yakalamak ve onları savaştırmak üzerine kurulu olan Pokemon serisinin ilk oyunlarını 1996’da yayınlamıştı. Günümüzde eğlence dünyasının en büyük markalarından biri olan Pokemon’un 20. yaşı bazı özel promosyonlarla kutlanacak. Bu promosyonlar çerçevesinde ilk olarak ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi finali Super Bowl’da gösterilecek özel bir reklam hazırlayan şirket, reklamın neye benzeyeceği konusunda şu an için fazla bir ipucu vermiyor ve reklamın oyunun hayranlarına “antrenman yapma” tavsiyesinde bulunacağını belirtmekle yetiniyor.

Ardından 27 Şubat itibarıyla yeni Nintendo 3DS paketi piyasaya sürülecek. Bu pakette serinin ilk iki oyunu Red ve Blue’ya ait görüntüler barındıran değiştirilebilir kapaklar bulunuyor. Taşınabilir oyun konsolunda heri iki oyunun dijital versiyonu ön yüklü olarak sunulacak. Özel bir menü teması da 3DS paketinde yer alacak.

pokemon nintendo 3ds

Popüler oyun ve çizgi dizinin 20. yaşını kutlamak için gerçekleştirilen promosyonlar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Bulunması zor olan Charizard, Jigglypuff, Greninja ve Lucario gibi Amiibo’lar 20. yıl şerefine yeniden piyasaya sürülecek. Pokemon kart takas oyununun genişletilmiş versiyonu da şubat ayında raflardaki yerini alacak. 12 farklı animasyon film de iTunes, Google Play ve Amazon aracılığıyla yayınlanacak. Sanal gerçeklik üzerine kurulu iOS ve Android oyunu Pokemon Go da bu yıl içinde serinin hayranlarının beğenisine sunulacak. Serinin yeni büyük oyununun çıkışının ise 2017’de gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER