Manşetler

Poco X3 NFC tanıtıldı: Snapdragon 732G, 6.67 inç ekran, 64 MP kamera

poco x3 nfc

Xiaomi’nin Poco markası altında hazırladığı en yeni Android telefonu olan Poco X3 NFC resmen gözler önüne çıktı. Selefinden ilk bakışta pek farklı görünmeyen X3 NFC, Qualcomm Snapdragon 732G işlemci ve diğer bazı küçük dokunuşlarla ayrı bir yerde konumlanıyor.

Poco X3 NFC’de adından da anlaşılabileceği üzere NFC teknolojisi mevcut. Söz konusu teknoloji hızlı Bluetooth bağlantısı ve mobil ödemeler için kullanılabilecek. 9.4 mm. kalınlığındaki telefon, tartıda 215 gram çekiyor. Ekranı Gorilla Glass 5 camla kaplı olan telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı, çift stereo hoparlör ve USB-C girişi de mevcut.

Akıllı telefonun 6.67 inç büyüklüğündeki LCD ekranı 2400 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. 120Hz yenileme hızına sahip olan bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 450 nit.

Poco X3 NFC’nin kalbinde yukarıda da belirttiğimiz gibi Qualcomm Snapdragon 732G işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. Dahili depolama alanını microSD kart ile biraz daha büyütmek mümkün.

X3 NFC’de Poco’nun “LiquidCool” adını verdiği likit soğutma sistemi mevcut. Bu sistem işlemcinin sıcaklığını kontrol altında tutuyor ve en yeni oyun ya da uygulamaları çalıştırırken aşırı ısınmayı engelliyor.

Poco X3 NFC’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5160 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 33W hızlı şarj desteğine sahip. Poco’dan verilen bilgiye göre, telefonun pili tamamen boşken 65 dakika içinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıyor. 30 dakikalık şarj ise doluluk oranını yüzde 62’ye çıkarıyor. Poco X2’de 4500 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Dolayısıyla pil kapasitesi konusunda ortada hatırı sayılır bir ilerlemenin olduğunu söylemek gerekiyor.

Poco X3 NFC fiyatı ne kadar?

Poco X3 NFC, dört sensörlü bir arka kamera sistemine sahip. Bu sistemde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX682 sensör üstleniyor. 13 megapiksel geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 20 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. X3 NFC ile 4K çözünürlüklü video kaydı yapılabiliyor.

poco x3 nfc

Poco X3 NFC, Gölge Grisi ve Kobalt Mavisi olmak üzere iki renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Akıllı telefon Türkiye’de ekim ayı içinde satışa sunulacak. Cihazın fiyatı ise şimdilik açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER