Manşetler

Poco F5 ve F5 Pro tanıtıldı: Hem oyun severler hem de yüksek performans arayanlar çok sevinecek

poco f5

Poco F5 ve F5 Pro hakkındaki tüm detaylar resmi duyurudan hemen önce şirket tarafından paylaşılmıştı. Xiaomi çatısı altındaki Poco, yeni amiral gemisi telefonları F5 ve F5 Pro’nun resmi tanıtımını da gerçekleştirdi.

Gücünü Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciden alan ve çok yönlü bir amiral gemisi cihaz olan F5 Pro,  WQHD+ 120Hz AMOLED Nokta Ekrana sahip ilk Poco ürünü olarak öne çıkıyor. Diğer taraftan, süper hızlı bir oyun deneyimi sunan amiral gemisi vadeden ve şirket tarafından “hız canavarı” olarak tanımlanan F5 ise Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemciye sahip küresel pazarlarda piyasaya sürülen ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. 

İleriye dönük en iyi teknolojilere sahip olmak isteyen teknoloji meraklıları için tasarlandığı belirtilen bu iki cihaz, oyun oynamayı, fotoğraf çekmeyi, video içeriği oluşturmayı veya birden fazla uygulama kullanmayı kolaylaştırmayı vadediyor. F5’in kitlesinde oyuncular bulunurken, F5 Pro ise 512 GB depolama alanıyla hedef kitlesine profesyonel kullanıcıları yerleştiriyor.

Poco F5 Pro

F5 Pro, Poco tarafından “oyun oynamak veya film izlemek için en iyi cihazlardan biri” olarak tanımlanıyor ve cihazın görsel açıdan kaliteli bir deneyim sunduğu belirtiliyor. WQHD+ 120Hz AMOLED ekran 1400 nit (en yüksek parlaklık) parlaklık ve 68 milyar gerçekçi renk sunuyor. Poco tarafından geliştirilen süper dokunuş özelliğinin ise oyun deneyimini daha kolay bir hale getirerek oyunlardaki galibiyet şansını artırdığı vurgulanıyor.

poco f5 pro
Poco F5 Pro

Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle gelen akıllı telefon, yüksek performansı sürdürürken güç tüketimini en aza indiriyor. Cihaz, yüksek verimli Buhar Odası içeren LiquidCool Teknolojisi 2.0 ve akıllı çerçeve stabilizasyon teknolojisi FEAS 2.2’ye sahip. Bu ileri düzey teknoloji, ısıyı verimli bir şekilde dağıtarak performansı iyileştiriyor. Bu da pilin ve cihazın ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor.

Poco, F5 Pro’nun kamerasına da özellikle dikkat çekiyor. Akıllı telefon net fotoğraf ve videolar çekebilen kararlı ve hızlı bir kameraya sahip. Yüksek çözünürlüklü çıktı ve sRGB’den yüzde 25 daha geniş P3 renk gamı ile görüntü kalitesi yukarıya çekiliyor.  8K video çekiminin yanı sıra OIS ve EIS özellikle hayvanlar, çocuklar, spor oyunları, müzik performansları ve yoğun etkinlikler gibi hızlı ve öngörülemeyen özneleri çekerken video sabitliği sağlıyor.

5160 mAh pil tüm gün boyunca kesintisiz güç ve birden fazla hızlı şarj yöntemi seçeneği sunarak cihazı gece gündüz güvenilir bir yol arkadaşı haline getiriyor. F5 Pro’da 30W kablosuz ve 67W kablolu hızlı şarj desteği mevcut.

Poco F5

Dünya genelinde Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemciye sahip ilk akıllı telefon olan Poco F5’in mobil oyun oynamayı seven teknoloji meraklıları için özel olarak tasarlandığının altı çiziliyor. F5, birden fazla uygulama arasında geçiş yaparken bile, kaydırma ve gezinmeden video görüşmelerine ve canlı yayınları izlemeye kadar her durumda üstün ve sorunsuz bir performans vadediyor.

Cihaz, kullanıcılara uzun oyun seanslarında veya yoğun bir günde bile uygulamalar genelinde çoklu görevleri yerine getirme imkanı ve rahat bir görsel deneyim sunuyor. Ayrıca, 6,67 inç 120 Hz Flow AMOLED Nokta Ekranı, favori içeriklerinizin keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Yüzde 93,4 ekran-gövde oranı, YouTube, Netflix veya başka bir yayın kanalını izlerken gerçek anlamda sürükleyici bir deneyim sunuyor. 1920 Hz PWM karartma ve SGS Low Blue Light Ex sertifikalı göz koruması sayesinde gözleri yormuyor.

poco f5

F5’te ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. Snapdragon 7 Plus Gen 2 ile desteklenen gelişmiş kamera işleme sistemi sayesinde kameranın kurulum ve fotoğraf çekme hızının önemli ölçüde arttığı belirtiliyor. Kamerada optik ve elektronik görüntü sabitleme özellikleri de mevcut. Poco F5’te de 67W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pil kullanıcıları bekliyor.

Poco F5 ve F5 Pro Türkiye’de mayıs ayı içinde satışa sunulacak

Poco F5 Pro Siyah ve Beyaz olmak üzere iki farklı renk ve üç farklı varyant seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bunlar sırasıyla 8 GB+256 GB, 12 GB+256 GB ve 12 GB +512 GB.  

F5 ise Beyaz, Mavi ve Siyah olmak üzere üç farklı renk ve iki farklı varyant seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bunlar sırasıyla 8 GB+256 GB ve 12 GB+256 GB. 

Poco F5 serisinin iki üyesi de mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Telefonların fiyatları konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER