Teknoloji

Poco C40’ın tanıtım tarihi belli oldu

Xiaomi çatısı altındaki markalardan biri olan Poco, kullanıcıların karşısına yeni telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Şirketin en yeni telefonu C40 olacak. Poco C40 16 Haziran’da resmiyet kazanacak.

C40’la ilgili şimdiye kadar pek fazla haber çıkmamıştı. Ancak bir sızıntıya göre, bu telefon Xiaomi Redmi 10C’nin küresel versiyonuyla aynı tasarıma ve özelliklere sahip olacak. Dolayısıyla kullanıcıları tamamen yeni bir cihazın beklemediği söylenebilir.

Poco C40’ta 6.7 inç HD+ çözünürlüklü LCD ekranın bulunacağı belirtiliyor. Bu ekranın üstündeki damla çentik ise 5 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapacak. 50 megapiksel ana kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü de telefonun kameraları arasında sayılıyor.

poco c40Akıllı telefonun kalbinde Snapdragon 680 4G işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 3 veya 4 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor. Maksimum depolama alanı seçeneğinin 64 GB olacağı ve bu alanın microSD kartla büyütülebileceği de bilinenler arasında yer alıyor. Çift SIM desteği, 3.5 mm. jak, kızılötesi sensörü, FM radyo, arka panele yerleştirilen parmak izi tarayıcısı, Gorilla Glass 3 cam gibi özelliklerin de telefonda bulunacağı belirtiliyor.

Poco C40 hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Fiyat konusunda ortada henüz bir bilgi yok. Ancak C40’ın uygun fiyatlı bir cihaz olacağını tahmin etmek pek zor değil. Xiaomi Redmi 10C hâlihazırda Avrupa’da 150 avro karşılığında satılıyor. C40’ın bunun da altında bir fiyatla gelmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER