Teknoloji

Poco C40 dünya genelinde satışa sunuluyor

a101 9 mart 2023 poco c40
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Poco C40, resmi tanıtım etkinliğinden bir hafta önce şirketin Vietnam ofisi tarafından duyurulmuştu. Akıllı telefonun resmi duyurusu da gerçekleştirildi. C40, adı pek bilinmeyen bir markanın imzasını taşıyan işlemcisiyle gözler önüne çıktı.

Akıllı telefonda 6.71 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın üstündeki damla çentik, ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Parmak izi tarayıcısı ise arka paneldeki siyah renkli büyük bölümde kullanıcıları bekliyor.

Arka kamera modülü de bu alanın sakinleri arasında yer alıyor. Burada 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü eşlik ediyor.

Poco C40’ın kuşkusuz en cazip özelliği ise 18W şarj desteğine sahip 6000 mAh kapasiteli pili. Ancak akıllı telefonun kutusundan 10W bir adaptörün çıktığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla 18W desteğinden faydalanmak isteyenlerin ekstra bir adaptör alması gerekiyor.

Akıllı telefonun kalbinde ise Şanghay merkezli JLQ isimli şirket tarafından üretilen JR510 isimli işlemci bulunuyor. İşlemcide dört adet 2.0 GHz ve dört adet de 1.5 GHz çekirdeği mevcut. Grafik yükünü ise Mali-G52 üstleniyor. Bu işlemcinin Snapdragon 450 veya Helio G35 seviyesinde bir performans sergilemesi öngörülüyor.

Poco C40 için 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Depolama alanı microSD kart desteğiyle genişletilebiliyor. Sarı, siyah ve yeşil renk seçenekleri değişmezken, telefonun fiyatının ve çıkış tarihinin bölgeden bölgeye farklılık gösterebileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER