Teknoloji

Pocket tavsiye edilenler bölümünde sponsorlu içerik gösterecek

Pocket Premium

Makale ve videoları daha sonra okunmaları ve izlenmeleri amacıyla kaydeden Pocket, geçtiğimiz yıl 7 milyon dolar değerinde bir yatırım almıştı. Uygulama, tabanını paraya çevirmek adına geliştirdiği ilk yöntemini de sonunda açıkladı. Servisi kullananlar, bundan böyle tavsiye edilenler bölümünde sponsorlu içeriklerle karşılaşacak. Şirketin kurucusu Nate Weiner, TechCrunch’a yaptığı açıklamada söz konusu sponsorlu içerikler için yüksek standartlar belirlediklerini ve söz konusu içeriklerin kalitesinin yerlerde olmasını istemediklerini dile getirdi.

Pocket üzerinde sponsorlu içerik gösterimi imkanından faydalanan ilk markalar ise Intel ve Slack oldu. Şirket, alacağı ücreti ise sponsorlu içeriğin görüntüleme ve etkileşim sayıları gibi kriterleri değerlendirerek belirleyecek. İçeriklerin reklam verenler tarafından oluşturulması gerekse de, şirket başlık belirleme ve paylaşımın doğru kitleye ulaşması gibi konularda yardım sunacak.

Sponsorlu içerikler, sunduğu hizmetten para kazanmayı isteyen Pocket’tan beklenen adımlar arasında bulunuyordu. İlk olarak e-posta ile gönderdiği bültenlere sponsor alma yoluna giden şirket, bu yöntemle oldukça başarılı sonuçlara ulaşmış ve e-postalardaki bağlantıların tıklanması sayesinde 170 bin premium üyesi üzerinden elde ettiği gelir yakın bir rakamı kasasına koyduğunu açıklamıştı.

Servisin “premium” paketine geçmek için aylık 12,99 TL, yıllık ise 117,99 TL ödemek gerekiyor. Premium kullanıcılar kaydettikleri içerikleri arşivleme, etiketleme ve bu içeriklerde arama yapma imkanlarına sahip olabiliyor. Reklam gösteriminin kesilmesi de, premium paketle sunulan imkanlar arasında bulunuyor. Pocket kurucusu Nate Weiner, 2016 itibarıyla gelirlerinin 10 milyon doları aşmasını öngördüklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER