Manşetler

PlusClouds MeetUp+ etkinliğinde sektör temsilcilerini buluşturdu

plusclouds meetup+

Türkiye’de bulut bilişim alanındaki tanınmış oyuncularından olan PlusClouds tarafından gerçekleşen MeetUp+ etkinlig?i, Türkiye’de teknoloji alanında yaşanan gelişmelere ışık tutan profesyonelleri buluşturdu. Toplantıda Endüstri 4.0, Sanallas?tırma ve Buluta Geçis?, Otomasyon Teknolojileri Orkestrasyon ve teknolojinin gündemdeki en popüler konuları konuşuldu.

Farklı sektörlerde birçok bilgi paylas?arak yeni projelere fırsat sunulan buluşmada sektörler arası etkileşimin teknolojinin gelişimi ve kalkınma için önemine değinildi. PlusClouds’un katkıları ile İstanbul Point Hotel’de 3 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen MeetUp+ etkinliğine; PlusClouds CEO’su Harun Barış Bulut, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Bar Elmas, PlusClouds Otomasyon ve Sistem Tasarım Direktörü Nikita Türkmen, Unita Desing Kurucu Ortakları Deniz İnce ve Begüm Başar, @Fiinu’nun CTO’su ve Zeppelin Ops’un kurucusu Rommel Tinoco, Yıldız Holding İş Geliştirme Müdürü Deniz Korzay, Cloud Evangelist Marco van der Akker ve INVICTUS Bilişim ve Güvenlik Hizmetleri Yönetici Ortağı Koryak Uzan katıldı.

Türkiye’de PlusClouds tarafından geliştirilen “LEO” orkestrasyon ürünü ile 100 milyon dolardan fazla ithal sanallaştırma platformlarının tekelliği sonlandırılacak

Açılış konuşmasını gerçekleştiren PlusClouds CEO’su Harun Barış Bulut, “Endüstri 4.0 aslında çoktan geldi, geçiyor. İçinde yaşadığımız zamanlar Endüstri 4.0’ın ürünleştirilip bize satın almamız için sunulduğu zamanlar. İşin asıl mantığı endüstrinin 4 veya 5 olmasında değil, mütemadiyen inovasyon ile teknolojiyi birleştirerek kaliteyi arttırmak ve maliyeti düşürmekte yatıyor. Bunu da gerçekleştirmenin yegane yolu, direksiyon başındaki tüm yöneticilerin teknoloji ve inovasyon vizyonu ile strateji kuruyor olmaları ve bunun için basit Ar-Ge’ler yaparak çözüm üretiyor olmaları gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

plusclouds harun barış bulut

Harun Barış Bulut, geliştirdikleri LEO orkestrasyon aracı ve diğer otomasyon araçları sayesinde Türkiye’nin ithal ettiği sanallaştırma yazılımlarına ihtiyaç duymadan tamamen yerli bir yazılım ile tüm ihtiyaçları karşılayabileceklerine dikkat çekti. Konuşmasında Harun Barış Bulut, “PlusClouds’ın Türkiye’de geliştirdiği LEO’ya denk olan ama ithal edilen sanallaştırma lisanslarına yıllık 100 milyon dolardan fazla para harcanıyor. IDC’ nin yayınlamış olduğu son genel bulut rakamlarına göre; Türkiye genel bulut pazarının 2018 yılı sonunda yaklaşık yüzde 20 yıllık büyüme oranıyla yaklaşık 140 milyon dolara ulaşması bekleniyor” dedi.

Schneider Electric ile birlikte geliştirdikleri otomasyon ile uçtan uca veri merkezi otomasyonu ve orkestrasyonu yapabilen Türkiye’deki ilk ve tek firma özelliğine sahip olduklarını belirten Harun Barış Bulut, bunun sayesinde veri merkezlerinde doğan insan veya yanlış dizayna bağlı hatalardan kaynaklanan iş gücü kaybını ve masrafları en aza indirdiklerini söyledi.

Hedef: Yazılım ihracatı yapabilecek bir dünya markası yaratmak

#YazılımİçinOrtakSesVer stratejisinin kurgusunu anlatan TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Bar Elmas, “Bu doğrultuda yapılan çalışmaları, elde edilen kazanımları ve önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. Artık, ortak ses veren yazılımcı sayılarının artması ile bakanlıklara kendimizi daha iyi anlatabileceğiz” dedi. Melek Bar Elmas, en önemli hedeflerinin artık yazılım ihracatı yapabilecek bir dünya markası yaratmak olduğunun altını çizdi.

Schneider Electric sınır bilişim uygulama çözümleri

Schneider Electric Genel Müdür Yardımıcısı Mustafa Demirkol konuşmasında, “Yeni uygulamalar ve nesnelerin interneti trendleriyle günümüzde artık verilerin üretildiği noktada işlenmesi zorunlu hale geldi. Bu noktada iki farklı veri merkezi stratejisi ortaklaşa çalışıyor, bulut veri merkezleri veri işlenmesi ve depolamasını konsolide ederken, sınır bilişime hizmet eden küçük ve mikro veri merkezleri verileri yerinde işleyerek optimize çözüm sağlayabiliyor” diye konuştu.

Holdingler ile yüksek teknoloji alanındaki Start-Up’ların ilişkisi ile proje maliyetleri düşecek

Yıldız Holding İş Geliştirme Müdürü Deniz Korzay konuşmasında, Holdingler ile yüksek teknoloji alanındaki Start-Up’ların ilişki sırasında yaşanılan zorluklar, üstesinden gelmek için kurulan yapılanmalar, üst yönetimin projeleri sahiplendirilmesi konularına değindi. Korzay, Start-Up’lar ile zorlukları aştıktan sonra milyon dolarlık bütçeleri çok daha düşük maliyetlere yapabileceklerinden bahsetti.

Cloud Evangelist Marco van der Akker
Cloud Evangelist Marco van der Akker

Diğer konuşmacılardan Rommel Tinoco “Kubernetes üzerinde Cloud Native Apps”,
Cloud Evangelist Marco van der Akker “Bağlantı ağınızı multicloud stratejisinde nasıl optimize edebilirsiniz?”, INVICTUS Bilişim ve Güvenlik Hiz. A.Ş.Yönetici Ortak Koryak Uzan “Son 5 Yılda Siber Güvenlik ve Yeraltından Siber İstihbarat”, Unita Desing Kurucu Ortakları Deniz İnce – Begüm Başar “Altyapı Yatırımlarında Kültürel Dönüşümün Önemi” ve PlusClouds Automation & System Desing Direktörü Nikita Türkmen “Automation over cloud” konuları hakkında konuştular.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER