Teknoloji

Plex Cloud ile PC’nin sürekli açık kalmasına artık gerek yok

plex cloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

plex cloudPlex kullanıcıların Plex Pass aboneliği satın alması için Plex Cloud servisinin çıkararak bir neden daha sunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere, Plex Cloud bir bilgisayar veya ağa bağlı depolama birimi (NAS) üzerinde Plex Medya Sunucusunu çalıştırma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ne var ki, bir Amazon Drive aboneliğini ve aynı zamanda Plex Pass üyeliğini de zorunlu kılıyor. İlkinin yıllık fiyatı yaklaşık 60 dolar iken, ikincisine de aylık 4.99 dolar veya yıllık 39.99 dolar karşılığında sahip olmak mümkün oluyor.

Plex Cloud normal bir Plex Medya Sunucusu gibi işliyor, tüm ortam dosyalarınıza, nasıl edindiğinize bakmaksızın, geniş yelpazeye yayılmış cihazlardan erişme imkanı tanıyor. Ne var ki, bugün yayınlanan beta sürümünde tüm Plex işlevleri mevcut durumda bulunmuyor. Kamera Yüklemesi ve Çevrim dışı Eşzamanlama gibi bazı özellikler eksik durumda, ancak bunlar da gelecekte eklenecek. Diğer eksik Plex Cloud özellikleri arasında DLNA desteği, Cloud Sync, Medya Optimizasyon Aracı ve yakın zamanda lansmanı yapılan Plex DVR bulunuyor.

Bu arada Plex Cloud yereldeki Plex sunucusunun bir kopyası değil. Ayrıca Plex, şu an için herhangi bir medya taşıma aracından da bahsetmiyor. Bu arada Plex, Dropbox ve benzeri diğer bulut depolama servis sağlayıcıları için de destekl sağlayacağını belirtiyor.

Plex kullanıcıları için, sunucularını buluta taşımak; evde herhangi bir sunucu barındırmak, yazılımı sürekli güncel tutmak, sabit disk sürücülerini yönetmek veya elektrik faturalarını ödemek gibi zorunlulukların geride kalması anlamına geliyor.

Plex şu an için beta sürecine sadece davet usulüyle kayıt olan kullanıcıları kabul ediyor.

İLGİLİ HABERLER